Alf dobitnik „Plakete Svetog Đorđa“

719

Kapiten i jedan od osnivača Kluba američkog fudbala Divlji veprovi, Aleksandar Ristić, popularni Alf, dobitnik je velikog priznanja Grada Kragujevca – „Plakete svetog Đorđa“.

Ova prestižna nagrada Ristiću je uručena na svečanoj sednici Skupštine grada, na Đurđevdan, Dan grada, u zdanju Stare skupštine, za „izuzetan doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Kragujevca u zemlj i inostranstvu, osnivanjem i razvojem američkog fudbala u Kragujevcu i učešćem u reprezentaciji Srbije“.

– Ovo je stvarno izuzetno priznanje i jako mi je drago što sam ga dobio. Sama činjenica da sam se našao u konkurenciji sa ovim velikim ljudima je veliki podvig. Nagrada je pripala meni, ali je veliko priznanje za celu porodicu Divljih veprova. Bez njih nikako ne bih upseo da do nje dođem. Svaki član kluba dao je svoj doprinos velikim uspesima Veprova i samim tim učestvovao u osvajanju ove nagrade – skromno je istakao Ristić.

Alf smatra da je velika stvar to što je nagrada došla u trenutku kada američki fudbal u Srbiji proslavlja desetogodišnjicu:

– Posebno sam ponosan zbog činjenice da je nagradu osvojio neko iz sporta koji kod nas postoji samo 10 godina. Ovo je velika potvrda da neko vidi sav taj naš trud i naš ispravan rad. Jako mi je drago zbog toga. Upravo iz tog razloga ova nagrada je i podstrek da svi u ekipi nastavimo putem kojim sada idemo i da se još unapređujemo što više možemo.

Alf je legenda američkog fudbala u Srbiji. Odigrao je sve utakmice, kako u dresu Divljih veprova, tako i u reprezentaciji Srbije. Sa kragujevačkim timom bio je šampion Srbije pet puta (2004, 2006, 2008, 2009 i 2010.), vicešampion u tri navrata (2005, 2011. i 2012.), a osvojio je i zlato u regionalnoj CEFL ligi (2006.) i srebro u prestižnom EFAF kupu (2011.). Sa nacionalnim timom Srbije, čiji je kapiten još od prvog meča, bio je prvi na Pepsi kupu u Hohenemsu 2006. i na Evropskom prvenstvu C grupe 2012.

Proglašen je za MVP-a Serbian bowl-a 2008, najkorisnijeg igrača lige 2009. i najboljeg igrača napada lige u dva navrata (2009. i 2011.). Bio je najbolji sportista grada Kragujevca u 2011. godini, po izboru publike.