Sport Klub prenosi Superligu!

1820

Uoči samog početka Superlige, elitnog srpskog takmičenja u američkom fudbalu koja počinje narednog vikenda, sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je dogovorena saradnja sa televizijom Sport Klub o prenosima utakmica tokom predstojeće sezone. Ugovor o saradnji potpisali su predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Vuk Dinčić i Nemanja Simeunović, direktor ove medijske kuće, koja ima vodeći položaj na teritoriji Srbije, ali i značajan uticaj na međunarodnom tržištu.

Tako će Srpska asocijacija američkog fudbala imati značajnog partnera u svojoj daljoj promociji, a zauzvrat će elitno takmičenje nositi radni naziv „Sport Klub Superliga”. Broj prenosa zavisiće od zanimljivosti mečeva, kvaliteta stadiona i mogućnosti izvršenja prenosa.

Nemanja Simeunović

– I pre nekoliko godina, kada nijedna tv kuća nije htela da prenosi američki fudbal, Sport Klub se upustio u taj projekat. Tada smo pored NFL, radili i domaću i regionalnu ligu. Ovaj korak, saradnja Sport Kluba i Srpske asocijacije američkog fudbala, sada je samo normalan sled stvari. Sport koji je u najvećoj ekspanziji u regionu, definitivno se vraća na najgledaniju televizuju u regionu – rekao je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba.

Povratak američkog fudbala na male ekrane značiće i znatno agresivniji prilaz sportskoj javnosti i nesumljivo povećanje zanimanja za ovaj sve popularniji sport.

– Mislim da smo uradili vrlo važnu stvar za ovaj sport – naglasio je Vuk Dinčić, predsednik SAAF. – Vodili smo konstruktivne pregovore sa najboljom sportskom televizijom u regionu i našli zajednički interes. Činjenica da smo uspeli da našu ligu dovedemo na male ekrane sigurno će povećati interesovanje za američki fudbal, od čega će svi klubovi i gradovi gde se igra ovaj sport imati korist.

Pored nekoliko utakmica domaćeg šampionata, Sport klub će imati pravo prenosa i utakmica reprezentacije koje se budu igrale u Srbiji.

Vuk Dinčić

– Nema sumnje da će i to dodatno popularizovati američki fudbal. Setimo se punog stadiona FK „Obilić“ kada je gostovala reprezentacija Slovenije, a ujedno bio i televizijski prenos. Nema bolje promocije za jedan sport u razvoju, što mi svakako jesmo, od puštanja u etar takve slike. Mislim da smo ovim dogovorom napravili veliki iskorak i zahvalni smo direktoru Nemanji Simeunoviću, što je u nama prepoznao potencijal za ovakav vid saradnje – zaključio je Dinčić.

U okviru Sport Klub Superlige će se ove sezone takmičiti: SBB Vukovi Beograd, Kragujevac Wild Boars, Pančevo Panthers, Čačak Angel Warriors, Beograd Blue Dragons, Novi Sad Dukes, Kraljevo Royal Crowns i Klek Knights. Titulu brane Vukovi.