Plavi Zmajevi i SBB Vukovi upisali pobede u prvom kolu Arena Sport Prve lige Srbije

472
Foto: Tamara Milošević

U prvom kolu Arena Sport Prve lige Srbije odigrane su dve utakmice u kojima su obe domaće ekipe ostvarile ubedljive pobede.

Ekipa Plavih zmajeva je ubedljivo savladala uvek nezgodnog rivala Mamute iz Kikinde rezultatom 40:6. Odličnom igrom u odbrani Zmajevi nisu dozvoljavali Mamutima da se vrate u igru, dok je napad Zmajeva postizao tačdaun za tačdaunom i time su obezbedili ubedljivi trijumf.

Najbolji akteri susreta u ekipi Zmajeva bili su raningbek Ivan Bunakov, koji je postigao četiri tačdauna, tajtend Igro Rokvić i hvatač Nemanja Stojanović, koje su postigli po jedan tačdaun, dok su se u odbrani istakli lajnbekeri Stefan Irić, Lazar Bogićević i Marko Božić. U napadu Mamuta odlučnu partiju je pružio Mario Biro koji je i postigao jedini tačdaun protiv Zmajeva na utakmici.

U prvoj četvrtini prvi tačdaun je postigao inostrani raningbek Zmajeva Ivan Bunakov. Ubrzo nakon prvog tačdauna Ivan je ponovo dobio loptu u ruke i trčanjem kroz sredinu upisao još jedan tačdaun. U drugoj četvrtini iskusni kanadski kvoterbek Zmajeva Cameron Valardo pronašao je samog reprezentativnog tatjtenda Igora Rokvića u endzoni i time odveo svoju ekipu na poluvreme pri rezultatu 19:0. Na samom početku drugog poluvremena Bunakov ponovo kratkim trčanjem dolazi do endzone. Brzo nakon toga kvoterbek Zmajeva kompletira dodavanje ka reprezentativnom hvataču Nemanji Stojanoviću koji upisuje svoj prvi tačdaun na utakmici. U četvrtoj četvrtini do prvih poena dolazi i ekipa Mamuta, kada reprezentativni kvoterbek Branislav Fekete pronalazi svog hvatača Maria Biroa u endzoni za 33:6. Poslednji tačdaun na utakmici postiže ponovo trčanjem raningbek Zmajeva Bunakov. Bunakov je ovim četvrtim tačdaunom oborio svoj lični rekord postignutih tačdaunova na utakmici.

Ova utakmica je otvorila sezonu prenosa utakmica na TV Arena Sport, koji su novi naslovni sponzor Prve lige Srbije. Za sve one koji nemaju TV Arenu Sport, SAAF je omogućio gledanje utakmice putem livestream-a na zvaničnom YouTube kanalu asocijacije.

Snimak cele utakmice:

U drugom kolu Zmajevi idu u goste ekipi Pastuva iz Požarevca, dok će Kikinda naredno kolo odmarati.

Na teren sportskog centra Rakovica mlada ekipa SBB Vukova je takođe ubedljivo savladala svog protivnika. Oni su slavili protiv Pastuva iz Požarevca rezultatom 75:0. Iako su igrači SBB Vukova pokazali odličnu i ubedljivu igru, kratak roster Požarevca se definitivno osetio u ovoj utakmici.

Igrači SBB Vukova su pružili izvanrednu igru, ostvarujući impresivan rezultat od 75-0. Odbrana Vukova je bila neprobojna, dok je napad postizao poene za poenom na utakmici.

Prvi tačdaun dao je mladi raningbek Vukova Aleksandar Bogdanović par minuta nakon početka utakmice. Takođe u prvoj četvrtini je tačdaun dao Đorđe Radojičić, raningbek kome je ovo bila prva utakmica i samim tim pokazao odlučnost Nikola Treskanica je poentirao kao i novi import Devion Young. U drugoj četvrtini poene je dao hvatač Dimitrije Obradinović, a pored njega uspešan je bio i Lazar Ignjatović, koji igra na poziciji tajtenda! U trećoj četvrtini poentirao je opet Aleksandar Bogdanović, a sa njim i reprezentativni hvatač Petar Bajalica i Uroš Stojanović. Četvrru ċetvrtinu završava tajtend Aleksa Stjepanović.

Video gospodina Dragana Zabunovića:
SBB Vukove sledećeg vikenda očekuje večiti derbi protiv dobro poznatog rivala aktuelnih šampiona Srbije Divljih veprova iz Kragujevca, dok će ekipa iz Požarevca na domaćem terenu dočekati ekipu Plavih zmajeva.