Predstavljanje igrača reprezentacije Srbije – raningbekovi (2. deo)

1180

Nastavljamo sa predstavljanjem igrača reprezentacije Srbije. U prvom tekstu predstavili smo vam kvoterbekove i risivere, a taj tekst možete pročitati na ovom linku.

Danas su na red došli četiri raningbeka: Aleksandar Mlađen, Aleksandar Bogdanović, Filip Vlajić i Stefan Todorović.

Njihov pozicioni trener je Devin Pettenger.

Aleksandar Mlađen

Počeo je da trenira američki fudbal 2017. godine u ekipi Vukovi Beograd. Odigrao je dve juniorske sezone, od koje je 2018 osvojio titulu šampiona i dobio priznanje MVP-a, 4 juniorske dva srebra i dva zlata i MVPa 2021. U seniorskoj konkurenciji odigrao je tri sezone i sva tri puta došao je do titule šampiona.

Mlad i veoma talentovan igrač koji uvek predstavlja pretnju da napravi big-play svaki put kada lopta dođe u njegove ruke. Takođe je veoma zabavan momak koji svakom igraču može izmamiti osmeh na lice. – istakao je trener Devin za Mlađena.

Mlađen prvi put igra za reprezentaciju: – Pored toga što mi je ovo prvi put da igram za reprezentaciju, ovo mi je u isto vreme prvi put da se susrećem sa ovakvim sistemom priprema, sa velikim fokusom na plejbuk, sa dosta sastanaka i sa više dnevnih treninga. Tim je dobar, jako mi je drago da mogu da igram sa igračima iz drugih timova koje sam do sada gledao samo kao protivnike i da zajedno predstavljamo Srbiju.

Aleksandar Bogdanović

Iako je mladi Bogdanović američkim fudbalom počeo da se bavi 2011. godine, on je svoju prvu fleg utakmicu odigrao tek 2013. godine. Prošao je sve škole američkog fudbala – od flega do seniora. U svojoj igračkoj karijeri igrao je youth ligu za ekipe Kraljevo Royal Crowns i Jagodina Black hornets sa kojima je postao šampion države, potom kadetsku ligu opet u Jagodini, zatim u juniorskoj ligi za ekipe Inđija Indians sa kojima je postao vicešampion i za Vukove iz Beograda sa kojim aje došao do titule šampiona, što se tiče seniorske lige igrao je tim u kome je ponikao Golden Bears iz Bora i trenutno igra u ekipi Vukova iz Beograda sa kojima je postao šampion tri godine za redom. Igrao je dva puta u juniorskoj reprezentaciji, a ovo mu je drugi put da je dobio poziv i za seniorsku. 2019. godine dobija priznanje za najkorisnijeg igrača Juniorske lige Srbije.

Ne možete tražiti igrača sposobnijeg za treniranje. Ima veliku želju da nastavi da se usavršava i uči nove stvari. On je kugla na terenu koja NIKADA nije lak zahvat za odbranu. – kratak i jasan je bio trener Devin kada je Bogdanović u pitanju.

Bogdanović je uveren da će reprezentacija, ako nastavi ovakvim tempom, daleko dogurati: – Ovogodišnje pripreme reprezentacije, organizacija, kao i sama reprezentacija su po meni bolje nego ikad. Igrači su uigraniji zahvaljujući velikom broju treninga i sam koncept igre mi se jako sviđa. Trenerski kadar je dobar, uvek su dostupni za sva pitanja i nedoumice, i jako su posvećeni samim igračima. Svaki trening se snima i svaka greška se vidi i lako se ispravi. Nemamo toksičnih ljudi u timu, svi se druže i svi su prijateljski nastrojeni, kao da svi dolazimo iz jednog tima, a ne iz različitih delova Srbije. Glavni trener Bret Morgan je odličan lik, van terena je uvek nasmejan i vedar, uvek hoće da pomogne, popriča i da savet ili kritiku dok je na terenu potpuno koncentrisan na ono sto se dešava i želi da sve dovede do perfekcije. Jako sam zadovoljan celim timom kao i iskustvom, nije mi prvi put da sam u reprezentaciji, a nadam se ni poslednji i verujem da ce reprezentacija, ako nastavi ovim putem, daleko dogurati.

Filip Vlajić

Vlajić je američkim fudbalom počeo da se bavi 2012. godine za Swarco Rejderse, kada ga je pronašao Enrico Martini tadašnji prvotimac i reprezentazivac Nemačke koji je igrao za Rejderse. Prve dve godine igrao je za drugu ekipu Rejderska, koja je igrala Drugu ligu Austrije. Nakon toga igrao je i za prvu i za drugu ekipu Rejdersa, ali je nakon te sezone, tačnije nakon Battle4Tirol utakmice protiv Düsseldorf Panthera, prešao je da igra za prvi tim, sa kojima je više puta dolazio do titule šampiona. Deo je reprezentacije od 2016. godine od kada se igralo Evropsko prvenstvo grupe B u Linjanu u Italiji i od tog trenutka je igrao svaku utakmicu seniorske reprezentacije.

Veoma inteligentan, iskusan i uspešan igrač, koji igra sa intenzivnim i agresivnim ponašanjem koje tražite u svakom igraču. On takođe donosi prilično svestran set veština kako u napadu tako i u specijalnim timovima.trener Devin kaže da Vlajić ima ponašanje koje traže u svakom igraču.

Za Vlajića je najveća čast nositi dres Srbije i predstavljati naš grb u najboljem svetlu i samim tim se uvek odaziva na poziv da igra za reprezentaciju Srbije:
Sviđa mi se smena generacija u reprezentaciji, jer je došlo vreme da mladi igrače pokažu šta znaju i da preuzimaju više odgovornosti! Svi treniraju motivisano, koncentrisano i daju sve od sebe! I Nema ničega boljeg od toga! Treneri su napravili dobar miks mladih i iskusnih igrača! Takođe, sviđa mi se stručni štab i što sada imamo trenere na svim pozicijama i stavljaju nas u takve pozicije gde možemo da dajemo sve od sebe i da pokažemo šta znamo, sada je na nama i da to uradimo, i  da pokažemo Evropi da ne može da nas podcenjuje i da naše vreme tek dolazi!

Stefan Todorović

Todorović je dete Divljih veprova iz Kragujevca. Američki fudbal je počeo da trenira 2012. godine kao junior i sa Veprovima je osvojio dva puta Juniorsku ligu Srbije. Što se tiče seniorske Prve lige Srbije do tilue sa Veprovima je dolazio četiri puta. ovo mu je bio prvi poziv za reprezentaciju Srbije.

Zaista snažan trkač koji se retko pada pri prvom kontaktu. On je takođe vredan radnik van terena, ulaže se u proučavanje plejbuka i gledanje filmova kako bi nastavio da se usavršava kao igrač. – istakao je trener Devin za Todorovića.

Kada sam dobio poziv za prvi kamp bio sam presrećan, pošto je za mene najveća čas igrati za svoju zemlju. Pripreme su bile jake i naporne, kampovi totalno drugačiji od onih kakve imamo u Srbiji, a stručan štab na čelu sa glavnim trenerom i selektorom Bretom se trude da nam prenesu svoje znanje i da podignu američki fudbal na nove nivoe. Mislim da je ovo bilo jako potrebno našoj reprezentaciji, a i američkom fudbalu u Srbiji. – rekao je Todorović.