Treće kolo JLS 2021: Vukovi u Jagodini, Mamuti u Kragujevcu

1309
JLS 2021

U okviru trećeg kola Juniorske lige Srbije (JLS 2021) igraju se dve utakmice. Jagodina Black Hornets ugostiće branioca titule SBB Vukove Beograd, dok će prvi pretendent na titulu Kragujevac Wild Boars dočekati Mamute iz Kikinde.

Jagodina je slabo počela sezonu izgubivši od Veprova kod kuće, ali su protiv Mamuta u gostima pokazaju dobru igru. QB-RB tandem Veljko Nešić i Đorđe Stojiljković dobro su započeli sezonu, ali trener Dejan Srećković moraće da motiviše i ostale igrače, pogotovo momke koji su ove godine skupili i određeno iskustvo u Prvoj ligi Srbije. Sa druge strane, Vukovi koji su bili slobodni u prvom kolu, ubedljivo su savladali Inđiju u drugom i pokušaće da u gostima nastave niz pobeda koji traje od osvajanje lige 2019. godine. Utakmica se igra u subotu od 12 časova na terenu FK Morava Ribare.

U nedelju od 16 časova na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača, Kragujevac Wild Boars dočekuju Kikinda Mammoths. Veprovi su poput večitog rivala dobro otvorili sezonu, a onda su bili slobodni u drugom kolu. Sa druge strane Mamuti imaju polovičan učinak, a do kraja sezone očekuju ih dve teške utakmice protiv dva najuspešnija kluba u Srbiji. Ekupu koju sa klupe vodi reprezentativac Srbije Danilo Mijušković na terenu predvode trojica igrača sa dosta seniorskog iskustva – Veljko Stojanović, Strahinja Milenić i Jovan Stojković. Sa druge strane glavni trener Branislav Fekete takođe na raspolaganju ima svoje saigrače iz seniorskog pogona, pre svega risivere Nemanju Milosavljeva, Stefana Nemu, Vukašina Spasića i Aleksandra Stokića.

Vukovi i Veprovi pokušaće da dođu do pobeda pred međusobni duel koji se igra narednog vikenda u Beogradu u okviru 4. kola JLS. Jagodina posle susreta sa Vukovima gostuje u Inđiji, dok će Mamuti za nedelju dana biti slobodni.