Juniorska liga Srbije – Četiri ekipe napadaju šampiona!

926
Juniorska liga Srbije 2021

Ove jeseni posle jedne sezone pauze, 2020. godine prouzrokovanom pandemijom virusa Covid-19, Juniorska liga Srbije se ponovo igra. Juniori, igrači rođeni 2001. godine i mlađi boriće se za titulu šampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji, a četiri ekipe pokušaće da sa trona svrgnu aktuelne šampione, ekipu SBB Vukovi Beograd.

Pored finalista 2019. godine, ekipe Inđija Indiansa, u ligi će učestvovati timovi Jagodina Black Hornets, Kragujevac Wild Boars i Kikinda Mammoths.

U prvom kolu prošlog vikenda, Kragujevac Wild Boars savladali su Jagodinu Black Hornets u gostima sa 23:8. Sve poene za tim Veprova postigli su Strahinja Milenić, Jovan Stojković i Veljko Stojanović, dok su poene za Stršljene postigli Uroš Davidović posle pasa Veljka Nešića koji je potom pretvorio i konverziju za dva poena. Ovo je bila dobra utakmica i odličan startni rezultat za Veprove i glavnog trenera, reprezentativca Srbije, Danila Mijuškovića, kojem na klupi pomažu Boris Živadinović (OC) i Đorđe Dimitrijević (DC).

U drugom kolu Jagodina gostuje u Kikindi ekipi Mamuta u nedelju od 15 časova. Ekipa Kikinde u prvom kolu savladala je tim Inđija Indians sa 14:8. Glavni trener Kikinde Branislav Fekete takođe na raspolaganju ima igrače koji imaju iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji. Pre svih tu su Nemanja Milosavljev, Stefan Nema, Vukašin Spasić, Aleksandar Stokić i Danijel Tešin koji čine okosnicu napada Mamuta. Sa druge strane, Inđiju će predvoditi QB Filip Đokić koji je odigrao celu sezonu kao startni kvoterbek ekipe Novi Sad Wild Dogs u Prvoj ligi Srbije, a ponovo će mu mete biti Jovan Davidović, Nemanja Vukša i Aleksandar Bodiroga. Naravno iz ekipe koja je 2019. godine došla do finala nema Aleksandra Živanovića i Nenada Andonovića koji će pokušati da karijeru izgrade u inostranstvu.

Sezonu je danas započela i ekipa aktuelnog šampiona Juniorske lige Srbije – SBB Vukovi Beograd. Oni su pobedili Indianse na domaćem terenu na Adi sa 50:0. Vukovi su favoriti za osvajanje novog trofeja i odbranu titule. Osim velikog broja već stasalih prvotimaca poput Dimitrija Obradinovića, Petra Derikonjića, Aleksandra Mlađena, Petra Bajalice, Strahinje Jeremića, Aleksandra Mladenovića, Alekse Višnjića i Nikole Treskanice, ekipu su pojačali i prvotimci rivala Jagodine Black Hornets – Vanja Radivojević, Todor Vasiljević i Dimitrije Nikolić. Glavni trener Ivan Nedeljković pokušaće ove sezone da objedini titule seniorskog i juniorskog šampiona Srbije.

U drugoj utakmici drugog kola, Jagodina Black Hornets ostvarila je prvu pobedu i to u gostima protiv Kikinde. Posle prvog dela igre u kojem nije bilo poena. goste je u prednost doveo Veljko Nešić posle trčanja, a potom je za dva poena pronašao Ilića. Stefan Nema je smanjio razliku svojim trčanjem za TD, međutim Kikinda nije realizovala konverziju za dva poena. Do kraja poluvremena, Nešić je povećao prednost novim trčanjem za tačdaun, ali ovog puta ni Jagodina nije realizovala konverziju.

Drugo poluvreme je krenulo kao i prvo, tj. u trećoj četvrtini kao i u prvoj nije bilo poena. U poslednjoj deonici, Stršljeni su rešili utakmicu još jednim trčanjem za TD, ovog puta to je bio Đorđe Stojiljković koji je istrčao za 20 jardi, a Nešić je krunisao odličnu partiju poentiranjem za 2 i postavio konačnih 12:22.

U trećem kolu, Vukovi će putovati u Jagodinu, dok će njihovi večiti rivali Divlji veprovi dočekati Kikindu.

Juniorska liga Srbije ove sezone igraće se u jednokružnom sistemu, svaka ekipa imaće po dve utakmice na domaćem i gostujućem terenu, posle čega se igraju polufinalne utakmice (30/31. oktobar). Finale je zakazano za vikend 13/14. novembra.