Orlovi Novi Beograd šampioni Otvorenog prvenstva Beograda!

1569
Orlovi šampioni Otvorenog prvenstva Beograda

U nedelju, 5. septembra, na popularnom terenu Windfield (Bežanija, 11. april) održano je novo, Otvoreno prvenstvo Beograda u fleg fudbalu u konkurenciji do 16 godina. Za razliku od prethodnih godina kada je više ekipa učestvovalo, ovogodišnji turnir igrao se između tri beogradske ekipe: Orlovi Novi Beograd, SBB Vukovi Beograd i Pirati Zemun. Trofej četvrtog Otvorenog prvenstva Beograda odnela je ekipa Orlova.

Ekipa Orlova zabeležila je dve pobede. Vukove su savladali sa 35:20 (21:0), dok su od Pirata bili bolji rezultatom 46:12 (19:6). Igrač koji se istakao bio je Aleksandar Vidaković koji je odneo MVP trofej. U meču za drugo mesto, ekipa Pirata pokazala je odličnu igru u odbrani i pobedila Vukove sa 18:2 (6:2).

Ekipu Orlova sa klupe je predvodio Marko Rakočević koji je bio zadovoljan ishodom: „Osvajanje Otvorenog prvenstva Beograda samo je još jedan korak unapred za naš klub. Planiramo da nastavimo da napredujemo istim tempom tokom jeseni, a i naredne godine. Želeo bih da istaknem našeg trenera Srđana Aleksandrovića koji je vodio momke na pripreme u Valjevo gde ih je odlično spremio, te su ovi rezultati plod njegovog dobrog rada. Dodao bih još jednog igrača Plavih zmajeva, Ivana Vukadina, koji takođe povremeno pomaže u radu sa decom i takođe je zaslužan za ovaj rezultat i činjenicu da je trofej Otvorenog prvenstva Beograda završio u našim vitrinama”, rekao je Rakočević.

Orlovi će se tokom jeseni takmičiti u okviru Pionirske lige Srbije, kao i u Fleg ligi petlića Srbije (U13) gde će se takmičiti i ekipa Pirata.