Otvoreno prvenstvo Beograda: Inđija ponovo najbolja

1750
Otvoreno prvenstvo Beograda
Foto: Dragan Zabunović

Treće po redu Otvoreno prvenstvo Beograda pripalo je ekipi Meridian Inđija Indians. Oni su na terenu BRK Crvena zvezda na Adi Ciganliji u finalu savladali SBB Vukove Beograd sa 27:12.

Po izuzetno lepom vremenu za fudbal, igrači do 15 godina (uz bonus dva igrača do 16 godina) prikazali su svoj talenat i demonstrirali izvrsno poznavanje igre. Na taj način pokazali su da njihovi klubovi mogu da računaju na njih u budućnosti. Ekipa Mladenovca ipak je nastupala sa jednim, kombinovanim timom (umesto najavljenih dva), te su u grupi B igrale tri ekipe.

Turnir je započeo pobedom aktuelnih pionirskih fleg prvaka Meridian Indiansa nad ekipom Forestlandersa. Mladenovčani su postigli zavidan broj poena, međutim nisu mogli da zaustave iskusniji sastav iz Inđije. Pionirski vicešampioni iz Jagodine su predvođeni QB Vanjom Radivojevićem takođe postigli veliki broj poena i pobedili zemunske Pirate. Favoriti iz Inđije i Jagodine su bili ubedljivi i u drugom kolu i na taj način zakazali su odlučujući međusobni duel za prolaz u finale.

U poslednjem kolu u grupi A ekipa iz Mladenovca zabeležila je pobedu nad Zemunom, a najneizvesniji meč ponovo su odigrali Indiansi i Hornetsi. Ekipa iz Inđije povela je sa 7:6, ali Jagodinci su imali priliku da u poslednjim trenucima preokrenu. Ipak, Hail Mary pas Radivojevića presekla je odbrana Inđije i odvela tim u finale.

Rezultati – Grupa A:

Meridian Indians Inđija 49 : 19 Mladenovac Forestlanders
Black Hornets  Jagodina 33 : 7 Zemun Pirates

Forestlanders 6 : 36 Black Hornets
Pirates 7 : 43 Meridian Indians 

Black Hornets 6 : 7 Meridian Indians
Forestlanders 23 : 8 Pirates

U grupi B takmičenje su otvorili Angel Warriors iz Čačka i beogradski Plavi zmajevi, a Čačani su bili bolji za jedan posed lopte. Potom su brojniji Vukovi savladali Čačane, a potom i gradske rivale Plave zmajeve i plasirali se u finale.

Grupa B:

Angel Warriors Čačak 13 : 6 Blue Dragons Beograd
SBB Vukovi Beograd 42 : 13 Angel Warriors
Blue Dragons 0 : 18 SBB Vukovi

U utakmici za treće mesto Angel Warriors pružili su odličnu partiju predvođeni Markom Kurćubićem koji je u kadetskoj ligi ove sezone nastupao baš za Jagodinu. On je stvarao probleme Hornetsima, a Warriorsi su sve vreme imali podršku svoj mladog trenera Nikola Adžemovića. Ipak, presudilo je iskustvo Jagodinaca i odlična igra Radivojevića.

3. mesto: Black Hornets 26 : 20 Angel Warriors

U finalu fizički nadmoćniji Indiansi savladali su mladu ekipu Vukova. Na taj način Meridian Indians treći put uzastopno osvojili su Otvoreno prvenstvo Beograda. Pre dve godine bili su najbolji na Lidu, a odbranili su pehar osvojen upravo na terenu BRK Crvena zvezda. Za ekipu iz Inđije nastupali su Marko Žurkić, Marko Vasiljević, Jovan Davidović, Andrej Petrović, Lazar Antonić, Nemanja Milivojević, Marko Milivojević, Bogdan Đaković, Darjan Plavšić i Jovan Nerlović. Predvodio ih je trener i reprezentativac Srbije Aleksandar Borković.

Finale : Meridian Indians 27 : 12 SBB Vukovi

Za MVP turnira u izboru trenera proglašen je Miloš Prica iz ekipe SBB Vukova. Za Vukove su uz njega nastupali Gligorije Radojević, Gradimir Radojević, Miloš Tresović, Bojan Marković, Aleksandar Vidaković, Branislav Milinović, Dimitrije Dograjić, Miroslav Zogović, Marko Cvetanović, Vuk Ivanović i Ilija Jovanović. Trener je bivši igrač Vukova i komentator na Sport Klub kanalu Mihailo Stefanović.

Za Jagodinu Black Hornets nastupali su Vanja Radivojević, Todor Vasiljević, Jovan Đorđević, Veljko Radisavljević, Nikola Kostić, Dimitrije Rakić i Mijat Miljković. Njihov trener je prvotimac Jagodine Andreja Živković.

Za Angel Warriors Čačak nastupali su Marko Kurćubić, Dušan Vukojičić, Bojan Kojić, Bogdan Milošević, Marko Kovačević, Darko Kovačević, Marko Milić i Nikola Vićović. Trener ekipe je mladi Nikola Adžemović.

Za tim Mladenovac Forestlanders igrali su Anja Mišić, Agim Demiri, Strahinja Milovanović, Danilo Stojadinović, Nikola Mihajlović, Uroš Krsmanović, Mihailo Vujičić, Andrija Andrejić, Luka Milovanović, Andreja Životić, Vuk Bogdanović, Vuk Petrović i Đorđe Ćirković. Na mestu trenera bila je Anđela Stojadinović.

Pirate iz Zemuna vodio je trener prvog tima Mihajlo Žitnik. On je poveo tim u sastavu Anja Nišić, David Radomirović, Ilija Jovanović, Stefan Ivić, Igor Gojković, Đorđe Nedeljković, Luka Mihajlović, Marko Mihajlović i Bogdan Đurović.

I za tim Blue Dragons igrali su Anđela Nešić, Lena Ignjatović, Emilija Đurđić, Anica Stevanović, Dimitrije Mijailović, Stefan Milić, Jovica Đurđević, Petar Ivanović, Aleksa Jeremić, Teodor Trifković, Relja Todorović, Uroš Mihajlović, Luka Jovanović i Aleksandar Petrović. Na mestu trenera je bio Željko Srećković.

Otvoreno prvenstvo Beograda održano je već treću godinu zaredom, sa željom da u narednim godinama postane tradicija.