Pobede Jagodine i Pančeva – KLS 2021

1125
Pobede Jagodine i Pančeva
Foto: Bogdana Marić

U drugom kolu Grupe Jug Kadetske lige Srbije, ekipe Jagodina Black Hornets i Kraljevo Royal Crowns zabeležile su pobede bez primljenih poena. Kraljevo je savladalo Mladenovac Foreslanders u tvrdoj utakmici, dok je Jagodina bila ubedljiva protiv Kragujevac Wild Boars sa 40:0. U Grupi Sever ekipa Pančeva bila je bolja od Orlova sa Novog Beograda rezultatom 34:7.

Igrač utakmice protiv Veprova bio je QB domaćih Vanja Radivojević koji je postigao tri tačdauna trčanjem i jedan pasom. Tri puta je Radivojević umakao odbrani Veprova, za 80, 90 i 38 jardi, a dodao je jedan TD pasom za Todora Vasiljevića i jedan PAT trčanjem. Odlične utakmice imali su Dimitrije Nikolić i Todor Vasiljević. Nikolić je postigao dva tačdauna trčanjima za 32 i 38 jardi i dodao jedan PAT, dok je Vasiljević pored uhvaćenog TD imao dva realizovana pretvaranja.

U trećem kolu Jagodina Black Hornets će dočekati Kraljevo Royal Crowns, dok će Veprovi gostovati u Mladenovcu protiv Forestlandersa. Kragujevac ima na rasporedu odloženu utakmicu prvog kola protiv Kraljevskih kruna iz Kraljeva.

U Grupi Sever Pančevo Panthers su dočekali Orlove sa Novog Beograda i savladali ih sa 34:7. Glavni igrač susreta bio je domaći kvoterbek Veljko Toman koji je prvo postigao TD trčanjem, a onda je dodao čak četiri pasovima za svoje saigrače: po dva su uhvatili Luka Mačkić i Ivan Đurđević. Toman i Đurđević realizovali su po jedan PAT, a po 1 poen takođe su dodali Nedeljko Knežević i Kristijan Krajnjan.

Na ovaj način završio se prvi krug u okviru Grupe Sever, a svaka ekipa će imati još jedan međusobni susret sa ostale dve ekipe. Trenutno, SBB Vukovi Beograd su prvi sa 2-0, ekip Pančeva ima skor 1-1, dok kadeti Orlova imaju 0-2.