Kraljevići bolji od Šumadinaca – KLS 2021

1189
Kraljevo Royal Crowns vs Mladenovac Forestlanders

Kadeti Royal Crowns odneli su pobedu protiv gostujuće ekipe Mladenovac Forestlanders.. U debitantskom nastupu, u Kadetskoj (U18) ligi Srbije, Kraljevići su savladali goste iz Mladenovca rezultatom 6:0.

Sam rezultat pokazuje da je utakmica bila izuzetno tvrda. Gosti iz Mladenovca nisu uspeli da probiju odbranu Royal Crownsa i da dođu do poena. Jedini poeni na utakmici su postignuti u trećoj četvrtini kada je kraljevački kvoterbek Mihailo Đokić na pet-aut ruti pasom u endzoni pronašao hvatača Dušana Jarića. Ostatak utakmice je protekao u dobroj igri odbrana oba tima. Ovoga puta, glavni trener Kruna Bojan Rajičić je game-ball dodelio odbrani, kao najzaslužnojoj za trijumf mladog tima Kraljeva.

Dirljiv, prijateljski gest, pred utakmicu su učinili jedan od kapitena i predsednik Mladenovac Forestlanders Veljko Živanović, koji su došli na pogreb majke Srđana Ćosića, predsednika Kraljevo Royal Crowns kluba, kako bi mu izrazili saučešće u ime ekipe Forestlandersa, što je još jednom pokazalo da američki fudbal pored sportskih rivalstava na terenu pravi neraskidive prijateljske veze van terena. Narednu utakmicu Kadetske U18 lige Srbije, dečaci sa Ibra igraće u Kragujevcu protiv Divljih veprova.

Prvo kolo Kadetske (U18) lige Srbije
Kraljevo Royal Crowns 6:0 Mladenovac Forestlanders
Teren Magnohrom, Kraljevo, subota 22. Maj 2021,13.00

Kretanje rezultata:
1/4 – 0:0
2/4 – 0:0
3/4 – 6:0 Mihailo Đokić pas 5 jardi za Dušana Jarića, PAT neuspešan
4/4 – 0:0