Čopor ubedljiv protiv Pastuva za drugu pobedu ove sezone – SK PLS 2021

1107
Čopor ubedljiv protiv Pastuva

U drugoj utakmici ove sezone, a prvoj na svom terenu, SBB Vukovi Beograd bili su ubedljivi protiv tima Požarevac Pastuvi. Čopor je pobedio goste sa 49:0.

Utakmica je počela neuspešnim napadom Pastuva. Usledio je kratak punt koji je Goran Zec vratio do 20 jardi od end zone Požarevca. Usledilo je jedno trčanje Aleksandra Mlađena i onda pas Brentlija za 17 jardi i tačdaun Tihomira Todorova (6:0). PAT Željka Stegnjaje je bio blokiran.

Usledio je novi napad Pastuva, novi 3&out i punt. Međutim, ovog puta Zec je napravio fumble i Požarevac je došao do lopte na polovini Vukova na 40 jardi. Ipak, nisu uspeli da dođu do poena. Posle jednog false start prekršaja i sack-a Vukova usledio je novi punt. Dobar return Ivana Klarića poništio je jedan prekršaj specijale Vukova. Čopor je dobio loptu na svojih 40 jardi.

Već iz druge akcije jedan screen pas za Mlađena rezultirao je trčanjem za 60 jardi i TD koji je poništen zbog prekršaja. Aleksandar Bogdanović uveo je Vukove na polovinu Požarevca posle dva trčanja kroz sredinu, a Mlađen ih je približio trčanjem posle direktnog snepa i screen hvatanja. Bogdanović je završio drive još jednim trčanjem kroz sredinu, a Mlađen je utrčao za 2 poena (14:0).

Posle novih grešaka napada Pastuva i dobrog returna Klarića napad Beograđana dobio je novu priliku duboko u polovini gostiju. Jedno trčanje Bogdanovića bilo je dovoljno za TD, a Stegnjaja je ovog puta pogodio PAT za 21:0.

Sledeće poene SBB Vukovi Beograd su postigli u odbrani. Jedan od lidera defanzive Vukova Andreja Stevanović je presekao loptu Bojana Stefanovića i odneo je do end zone. Stegnjaja je opet bio siguran (28:0). Napad Pastuva nije mogao nikako da pomeri lance, a odbrana je sve više popuštala. Aleksandar Mlađen je odneo loptu do end zone posle fantastičnog trčanja od 40 jardi (35:0). Ovaj rezultat aktivirao je mercy rule.

U drugom poluvremenu šansu na poziciji QB domaćina dobio je mladi Dimitrije Obradinović. Kikof gostiju završio je u autu i domaćin je dobio loptu na svojih 40 jardi. Pozvan je read option, Obradinović je isfintirao toss i zadržao loptu i stuštio se skroz do kraja za novi TD Vukova (42:0).

Umor je stizao ekipu Pastuva koji su u Beograd došli sa 23 igrača. Ipak sa nekoliko trčanja uspeli su malo duže da zadrže loptu. Ipak, jedna dobra reakcija odbrane isforsirala je fumble Obradinovića do kojeg je došao iskusni Predrag Dubaić. Napad Pastuva trajao je jednu akciju. Pas Stefanovića dokačio je Miloš Stojimirović, a presekao ga je reprezentativac Srbije Lazar Bućan. Mlađen, Bogdanović i Obradinović trčanjima su stigli do 3 jarde, a onda je pas Obradinovića spektakularno uhvatio Tihomir Todorov za svoj drugi TD na ovom meču. Stegnjaja je postavio konačan rezultat 49:0 za Čopor iz Beograda, koji je došao do druge pobede ove sezone u isto toliko kola.

Generalni menadžer Pastuva Nebojša Kartalija bio je kratak posle utakmice: „Zaslužena pobeda ekipe Vukova, na svakom delu terena su bili bolji i uigraniji i rutinski su odradili utakmicu. Mi bez 20 igrača, bez importa i bez trenera nismo mogli više, nadamo se da ćemo se u sledeće dve nedelje kompletirati i odigrati bolje. Još jednom sve pohvale za mladu, ali izuzetno uigranu ekipu Vukova i čestitke na pobedi, fer ponašanju i igri”, rekao je Kartalija.

Treneri ekipe SBB Vukovi Beograd takođe su bili koncizni posle ove utakmice:

„Utakmica je bila mnogo lakša nego u prvom kolu protiv Banata. I pored toga, mislim da smo napravili nekoliko grešaka iz kojih ćemo imati šta da naučimo”, rekao je trener linije Vukova Vladimir Uzelac.

„Jako smo dobro odigrali. Ekipa Požarevca je sastavljena od veterana i mislim da je tu najveća razlika u ovom trenutku. Energija i brojčanost je prosto prevagnula je na našu stranu”, rekao je head coach Vukova Ivan Nedeljković.

Sledećeg vikenda Sport Klub Prva liga Srbije je na pauzi zbog Uskrsa i uskršnjih praznika. U narednom kolu, za vikend 8/9. maja Čopor gostuje protiv aktuelnog šampiona ekipe Wild Boars Kragujevac. Požarevac Pastuvi dočekuju ekipu Novi Sad Wild Dogs.

SBB Vukovi Beograd 49:0 Požarevac Pastuvi
Stadion IMR Rakovica, subota 24. april 13.00

Kretanje rezultata:

1/4 – 6 : 0
6:0 Džonatan Brentli za Tihomira Todorova pas 17 jardi, PAT neuspešan
2/4 – 29 : 0
14:0 Aleksandar Bogdanović trčanje 5 jardi, TPC Aleksandar Mlađen
21:0 Bogdanović trčanje 24 jarde, PAT Željko Stegnjaja
28:0 Andreja Stevanović return INT, PAT Stegnjaja
35:0 Aleksandar Mladjen trčanje 40 jardi, PAT Stegnjaja
3/4 – 7 : 0
42:0 Dimitrije Obradinović trčanje 60 jardi, PAT Stegnjaja
4/4 – 7 : 0
49:0 Obradinović za Tihomira Todorova 3 jarde, PAT Stegnjaja