Blue Dragons Belgrade: Predstavljanje za sezonu – SK PLS 2021

1600
Blue Dragons Belgrade 2021

Ekipa Blue Dragons Belgrade ulazi u novu sezonu sa ozbiljnim ambicijama. Touch 7 na 7 Prva liga Srbije nije legla Zmajevima koji veliki deo svoje igre i u odbrani i u napadu baziraju na jakoj igri linijaša. Ti linijaši se sada vraćaju u roster i moraće da igraju na svom maksimumu kako bi tim iz Beograda ispunio svoje ciljeve. Prošlu tekl sezonu 2019. godine Zmajevi su završili na 4. mestu. U polufinalu ih je savladala ekipa gradskih rivala Vukova.

Glavni trener i ofanzivni koordinator Zmajeva je dugogodišnji igrač i reprezentativac Srbije na poziciji tajtenda Željko Novak. Novak se privremeno vratio na teren u 7 na 7 ligi, a sada se vraća na sideline odakle će predvoditi ekipu. Novak je ujedno i trener kvoterbeka i hvatača. Za kondiciju igrača već preko godinu dana zadužen je Predrag Trajković koji ima veliko iskustvo u atletici, a u Nišu je radio sa Imperatorima.

Na mestu defanzivnog koordinatora biće još jedno poznato lice Zmajeva Valentino Stojiljković koji se prihvatio ove pozicije umesto Dušana Ćurčića koji će ove sezone igrati kao hvatač i defanzivni bek. Osim igrača za utakmice Stojiljković će spremati i Iliju Jakšića, koji kao asistent defanzivnog koordinatora uči detalje neophodne za napredak na mestu trenera.

Miloš Grujičić je koordinator specijalnih timova i trener raningbekova, Srđan Aleksandrović biće ponovo trener ofanzivne linije. Sa defanzivne strane Ilija Jovanović sa klupe i terena predvodi defanzivnu liniju, Marko Božić isto radi sa lajnbekerima, a Nemanja Stanić sa defanzivnim bekovima.

Predsednik i generalni menadžer ekipe Blue Dragons Belgrade i startni levi gard ekipe i reprezentacije Nikola Davidović okupio je iskusni ekipu koja može da se bori za najviši plasman: „Imamo grupu iskusnih igrača koji su u klubu veoma dugo. Njima smo dodali juniore sa kojima radimo dugo i spremamo ih za ovu sezonu u kojoj treba da imaju veliku ulogu. Uz to jezgro pojačali smo se sa dva inostrana igrača i još nekoliko momaka iz drugih gradova koji zaslužuju šansu da pokažu šta znaju u Prvoj ligi Srbije. Preko godinu dana čekamo ovo jutro i ne možemo da dočekamo da izađemo na teren”, rekao je Davidović.

Pojačanja o kojima je Davidović govorio su Kajren Vilson i Karson Oulet. Vilson dolazi sa Missouri Valley College univerziteta i igraće na poziciji lajnbekera. On dolazi na mesto Rejmonda Klapera koji je 2019. godine izabran u najbolji tim lige i Džastisa Džardina koji prošle godine posle priprema nije dobio šansu zbog pandemije korona virusa. Oulet je hvatač iz Kanade gde je igrao za koledž tim Windsor Lancers. On u napadu zamenjuje kvoterbeka Džordža Bouvena, s obzirom da su Zmajevi odlučili da šansu na najvažnijoj poziciji pruže Ognjenu Mitroviću, dosadašnjem najboljem hvataču tima.

Ognjen Mitrović

Pozicije Mitrovića i Alekse Stanića koji je napustio klub zauzeće pored Ouleta Danijel Đorđić, Aleksandar Anđelković i Marko Vojvodić. Đorđić je karijeru počeo u Legionarima iz Sremske Mitrovice, a u Zmajeve stiže iz Inđija Indiansa. Anđelković je došao iz Imperatora zajedno sa mladim raningbekom Đorđem Stojiljkovićem. Vojvodić je rookie hvatač koji je prošle sezone debitovao u touch ligi.

Najveća snaga u napadu Zmajeva je raningbek Ivan Pleva, aktuelni MVP Prve lige Srbije. Osim mladog Stojiljkovića, njega će menjati i Milan Kalember koji je stigao iz Mamuta iz Kikinde. Poznato ime je i Lazar Sporin, nekadašnji QB Zmajeva, koji se vratio kao rezerva Mitroviću. Novajlija u timu je i Žarko Radovančev, nekadašnji junior Kleka, koji se takođe bori za poziciju.

Ekipu je pojačala i grupa momaka iz Smederevo Bedema koja je stigla na pozajmicu: Blagoje Perić, Stefan Dunčević, Nemanja Pavlović, Dejan Kalinić, Miroslav Dobričić i Filip Vranić.

Blue Dragons Belgrade Roster 2021

Pozicija Ime Prezime
QB Ognjen Mitrović
QB Žarko Radovančev
QB Lazar Sporin
RB Ivan Pleva
RB Milan Kalember
RB Đorđe Stojiljković
FB Dragan Grubić
WR Carson Ouellette
WR Danijel Đorđić
WR Marko Vojvodić
WR Aleksandar Anđelković
WR Nemanja Stojanović
WR Aleksandar Demić
OL Attila Pravda
OL Nikola Davidović
OL Srđan Aleksandrović
OL Željko Jović
OL Radoslav Milatović
OL Igor Milošević
OL Uroš Pap
OL Dejan Lukić
OL Nemanja Pavlović
DL Ilija Jovanović
DL Ivica Nićić
DL Miloš Injac
DL Ivan Vukadin
DL Petar Radović
DL Uroš Miljanović
DL Blagoje Perić
DL Petar Mirjanić
DL Dušan Petrović
LB Marko Božić
LB Željko Kostić
LB Lazar Bogićević
LB Kieren Wilson
LB Jovan Simić
LB Luka Rašković
LB David Radomirović
LB Dejan Kalinić
LB Miroslav Dobričić
DB Dušan Ćurčić
DB Nikola Stojanović
DB Miloš Pejović
DB Nemanja Stanić
DB Marko Janković
DB Nikola Lekić
DB Stefan Dunčević
DB Filip Vranić
K/P Aleksandar Radovanović
K/P Mihajlo Radosavljević

 

U okviru drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije Blue Dragons Belgrade u svojoj prvoj utakmici dočekuju Jagodinu Black Hornets u subotu 24. aprila od 15 časova na stadionu FK Heroj u Beogradu. Utakmicu možete pratiti na YT stranici saveza na sledećem linku.