Banat Bulls – Predstavljanje pred sezone – SK Prva liga Srbije 2021

2126
Banat Bulls 2021

Iako je ekipa Banat Bulls prošle godine igrala 7 na 7 touch Prvu ligu Srbije, oni će zapravo tek ove godine debitovati u Sport Klub Prvoj ligi. Prošle godine odličnom igrom stigli su skoro do samog vrha, na korak do finala, ali su bili zaustavljeni od strane ekipe Vukova iz Beograda u polufinalnoj utakmici.

I ovde godine na mestu glavnog trenera nalazi se iskusni Bojan Kovačević, koji je istakao da očekuje veoma interesantnu sezonu američkog fudbala u 2021. godini, kao i da će biti zanimljivo videti kako je ko uspeo da se pripremi u ovim ograničavajućim okolnostima koje su prisutne već više od godinu dana:

„Cilj naseg tima je osvajanje titule prvaka Srbije. Sastavili smo odličan, vrlo iskusan tim igrača i trenera. Svaki čovek u našem timu ima svoju ulogu i doprinosi u okviru nje uspehu tima. Iako je sezona 2020. godine bila drugačijeg formata, nismo zadovoljni našom igrom i učinkom. Zadatak svakog od nas je da ove sezone na svakoj utakmici pokažemo oštriju i agresivniju igru i ludaćku želju sa pobeđivanjem” rekao je Kovačević.

Glavni trener Bojan Kovačević

Pored njega stručni štab i ove godine će činiti dobro poznata imena u svetu američkog fudbala u Srbiji, Bojan Milić, Predrag Durlić Vujić, Blažo Bojić i novo ime na poziciji asistenta ofanzivnog kordinatora i sportskog direktora Nenad Bosnić.

Ofanzivni koordinator biće Bojan Milić koji očekuje da Bulls ove sezone idu do samog kraja i da po prvi put u istoriji kluba osvoje šampionsku titulu:

„Ove godine imamo dobar i iskusan tim, odlično smo trenirali celu predsezonu i u prvi meč protiv Vukova ulazimo spremni. Verujem da će napad ove sezone iznenaditi mnoge i da ćemo iako predvođeni domaćim QB-om postizati dosta poena. Lično sam kao OC zadovoljan svim segmentima igre u napadu i znam da ćemo već u prvom kolu protiv Vukova pokazati da se vredno radilo tokom prethodna 2 meseca”, izjavio je Milić.

Legendarni Predrag Durlić Vujić će komandovati odbranom Bulsa za koju kaže da ga je oduševila posvećenošću i željom:

„Radna etika i karakter koju su pokazali tokom priprema i provera protiv Požarevca i Kragujevca obećavaju. Najveći napredak jednog kluba je između prve i druge utakmice i mi smo baš zato protiv KG odigrali jedno skoro pa pravo poluvreme. Odigrali smo egal sa šampionom. Ne znam hoćemo li primati puno ili malo poena, ne znam hoćemo li pobeđivati ili ne, ali sto posto sam siguran da ćemo skupo prodati kožu”, rekao je defanzivni koordinator Bikova, popularni Bob.

Na terenu tim će predvoditi iskusni reprezentativac Srbije QB Mladen Zlatić, koji će poziciju QB-a deliti sa legendom američkog fudbala Andrejom Tasićem. Oni će oko sebe imati talentovani, ali i iskusni, hvatački korpus koji predvode reprezentativci Milan Nikolić i Zoran Todorović, kao i prošlogodišnje povratnike u fudbal Bratislava Bošnjaka i braću Lugonja. Pored hvatača na poziciji trkača na teren se vraća jedan od najboljih raningbekova u Srbiji Stefan Dedić, koji će deliti jarde sa prvim inostranim igračem Kiganom Lorensom.

Iako će se u odbrani naći dosta poznatih lica, kao što su Nebojša Rajković, Mihajlo Miškiv, Nikola Vuksanović, Mikailo Radević i Slavoljub Dukovski, ipak će odbranu najviše činiti nova i mlada lica u klubu. Kao veliko iznenađenje u odbrani, opremu je zadužio i reprezentativac Srbije na poziciji QB David Hanomihl Lukić, koji će po prvi put igrati na poziciji defanzivnog beka.

Lugonja, Stanković i Vuksanović

Pošto se ove sezone igra klasičan fudbal pod opremom, to znači da ćemo na terenu opet gledati linijaške okršaje. A jedan od najačih aduta Bulsa ove sezone su zapravo ofanzivna i defanzivna linija. Pored prošlogodišnjih povratnika, kao što je iskusni Nemanja Žunić, ofanzivna linija je pojačana i sa reprezentativcima Srbije Aleksom Stankovićem, Dejanom Šarencom i Dušanom Radojevićem. Defanzivna liniju će predvoditi Nikola Vuksanović i reprezentativac Srbije Miloš Janković.

Roster Banat Bulls

# POS NAME
23 QB Mladen Zlatić
11 QB Andrej Tasić
16 QB Dimitrije Bojić
3 RB Stefan Dedić
30 RB Bojan Nikolić
21 RB Kigan Lorens
21 WR/S Džejkob Lorens
19 WR Bratislav Bošnjak
17 WR Zoran Todorović
84 WR Mario Lugonja
18 WR Vanja Lugonja
81 TE Milan Nikolić
41 TE Bojan Nešić
69 OL Nemanja Žunić
63 OL Marko Anović
74 OL Miljan Džogazović
72 OL Goran Agović
71 OL Dragan Kovačević
56 OL Aleksa Stankovic
78 OL Dejan Šarenac
65 OL Dušan Radojević
91 DL Milovan Amović
36 DL Miloš Janković
60 DL Luka Velimirović
77 DL Uroš Vamović
97 DL Nikola Vuksanović
96 DL Marko Vasić
90 DL Stefan Tabački
55 LB Prvanov Aleksandar
22 LB Đorđe Janjić
59 LB Miloš Radojčić
42 LB Mihajlo Miškiv
44 LB Nebojša Rajković
24 DB Mikailo Radević
33 DB Goran Nikolić
21 DB Srđan Spasić
23 DB Mateja Dajlić
31 DB Branko Šovš
27 DB Luka Brković
2 DB Slavoljub Dukovski
9 DB David Hanomihl-Lukić
20 RB Igor Velimirović
5 P/K Zdravko Vujanov

Pored sjajnih domaćih pojačanja ove godine su se Bulsima pridružili i dva sjajna inostrana pojačanja, braća Kigan i Džejkob Lorens. Dva sjajni univerzalac igraće i u napadu i odbrani.

Džejkob će primarno igrati na poziciji sejftija, ali će takođe ulaziti i na poziciju hvatača. Za univerzitet Pacific, koji se nalazi u DIII diviziji koledž fudbala, igrao je na poziciji risivera i zabeležio je više od 1500 jardi, a do end zone je dolazio čak 16 puta. Kada je u pitanju internacionalna karijera igrao je za Saarland Hurricanes, koji se takmiče u drugoj Nemačkoj ligi, za koje je odigrao 12 utakmica gde je zabeležio preko 700 jardi i imao je uhvaćenih 11 tačdauna. Prošle godine je trebalo da nastupa za nemačkog prvoligaša Marburg Mercenaries, ali zbog loše epidemlioške situacije, do toga nije došlo.

„Izuzetno sam uzbuđen zbog mogućnosti da zajedno sa svojim bratom igram za Bulse i borim se za titulu šampiona Srbije. Jedva čekam da iskusim sve što Srbija nudi i pritom steknem prijatelje za ceo život. Ovo će biti zabavna godina i svi bi trebalo da očekuju velike stvari od ovog tima. Go Bulls!” rekao je Džejkob Lorens.

Kao što smo gore napisali, Kigan će primarno igrati na poziciji trkača, ali će takođe igrati i u odbrani. Za univerzitet Southern Oregon odigrao je 52 utakmice gde je zabeležio više od 1000 jardi, a do end zone je dolazio čak 11 puta. U svojoj internacionalnoj karijeri igrao je zajedno sa svojim bratom za Saarland Hurricanes koji se nalaze u drugoj Nemačkoj ligi, a prošle godine je trebalo da nastupa, kao i Džejkob, za nemačkog prvoligaša Marburg Mercenaries.

„Zahvalan sam Banat Bulsima što su me izabrali za svog importa za sezonu 2021. Radujem se upoznavanju srpske kulture i stvaranju dugotrajnih prijateljstava sa novim saigračima i trenerima, istovremeno šireći svoje znanje o igri kako bih se takmičio na visokom nivou u najjačoj ligi Srbije” – rekao je Kigan Lorens.

Bulsi su svoje pripreme za predstojeću sezonu započeli u februaru. Kako kažu treneri ove godine su pripreme digli na jedan viši stepenik i nivo napretka je osetno veći nego ranijih godina. Pored standardnih treninga, ekipa je održavala i redovne Zoom sastanke, na kojima su se pregledavali snimci sa drona i na kojima su se najbolje uočavale greške, a i po kojima se najbolje videlo koliko napreduju pripreme tima za sezonu.

Početkom marta na Devojačkom bunaru ekipa je održala i pripremni kamp, koji se pokazao kao odlična odluka uprave kluba.

U okviru prvog kola Sport klub Prve lige Srbije tim Banat Bulls će ugostiti ekipu Vukova iz Beograda, u nedelju 18. aprila od 15 časova na stadionu FK Borac u Starčevu.