Neverovatan sedmi NFL vikend još uvek nije završen

813
Sedmi vikend NFL 2020

Sedma nedelja NFL 2020 donela nam je neverovatne utakmice i rezultate. Klivlend Braunsi i Detroit Lajonsi savladali su svoje rivale u poslednjim sekundama, a povredama razoreni San Francisko razorio je odbranu Bila Beličika u Bostonu.

Prvi pik na draftu 2020. godine žestoko je namučio prvog pika 2018. godine. Džo Burou i pored skora 1-5-1 nastavlja da opravdava izbor Sinsinatija. U borbi za Ohajo Burou je bacio 3 TD pasa, 406 jardi i istrčao je jedan tačdaun, međutim to nije bilo dovoljno. Posle prvog drajva kada je bacio intersepšn tokom kojeg je Odel Bekam završio sezonu (pokidani ligamenti kolena), Bejker Mejfild je bacio čak 5 TD dodavanja. Najimpresivnije od svega, Sinsinati je poslednji put poveo 66 sekundi pred kraj utakmice, ali Mejfild je za 55 sekundi i kroz 5 akcija prešao 75 jardi i pronašao ruki hvatača Donovana Pipls-Džonsa. Na ovaj način Klivlend je došao do skora 5-2 i stavio se u dobru poziciju da dođe do plejofa, prvi put od 2002. godine. Takođe, ruki trener Braunsa Kevin Stefanski već je prešao po broju pobeda bivšeg trenera Hjua Džeksona, koji je Ohajo napustio sa skorom 3-36-1.

Još neizvesnije je bilo u Atlanti gde su domaći Falkonsi uspeli da pronađu još jedan način da izgube utakmicu. Sedamdeset sekundi pre kraja meča, defanzivci Detroita su pustili Toda Gurlija da postigne TD, koji je hteo ali nije uspeo da se zaustavi na jednom jardi od end zone. LB Lajonsa Džejmi Kolins čak je i urgirao da sudija pokaže TD. Gosti su do tada imali prednost od 2 poena (16:14), ali Atlanta je imala loptu na 10ak jardi od end zone i FG bi bio dovoljan za pobedu. HC Detroita Met Patriša uradio je ono što je njegov učitelj Beličik uradio protiv Džajantsa u SB XLVI, međutim njemu je uspelo da preokrene rezultat. QB Met Staford odveo je ekipu preko celog terena za 64 sekunde i na kraju pronašao Hokensona za TD za izjednačenje, a kiker Met Prejter je pogodio ekstra poen za pobedu.

Kada smo već kod Beličika, davno već deluje vreme kada je trener Nju Ingland ponovo izgledao kao genije, jer je on taj koji je doveo Kema Njutna. Bivši QB Karoline bacio je 3 presečene lopte u porazu 33:6 od strane ispovređivane ekipe San Franciska. Da podsetimo, za Najnerse su sezonu završili Nik Bosa, Solomon Tomas i Zigi Ansa, a trenutno su van stroja Ričard Šerman, Rahim Mostert, Di Ford, Veston Ričburg, Džordan Rid i Kejvon Vilijams. Povrede su imali i startni QB Džimi Garopolo, a tokom utakmice se povredio RB Džef Vilson koji je zamenio Mosterta i postigao 3 TD protiv Patriota.

Ovo je naubedljiviji poraz Nju Inglanda još od 2014. godine kada su istom razlikom (-27) izgubili od Kanzas Siti Čifsa. Šestostruki šampion sada ima skor 2-4, imaju tri pobede manje od Bafala i pobedu manje od Majamija u AFC East diviziji koju su osvojili 11 godina zaredom i 17 od 20 godina koliko je Beličik glavni trener.

Večeras od 1.15 posle ponoći, Los Anđeles Remsi će dočekati Čikago Berse u duelu dve ekipe koje su pred sezone bile donekle zaboravljene i maltene otpisane. U prošlom koju doduše, Remsi su dozvolili divizijskom rivalu San Francisku da se vrati u trku za plejof i sada moraju da pobede Čikago i dokažu da mogu da pobede tim van NFC East divizije, verovatno najslabije divizije u istoriji lige. To neće biti nimalo lako, pošto odbrana Bersa izgleda kao 2018. godine: Kalilu Meku, Akimu Hiksu, Ediju Džeksonu i Kajlu Fuleru sada se priključio Rokvan Smit koji konačno pokazuje zašto je 2018. godine bio 8. pik na draftu. Pobedom, tim Šona MekVeja izjednačio bi se sa Sijetlom i Arizonom koji posle pobede Kardinalsa u direktnom duelu već imaju po 5 trijumfa.

Sa druge strane, Nik Fols će probati da nastavi sa pobedama i ubedi menadžment tima iz Ilinoisa da je on rešenje na duže staze. QB Čikaga neće moći da računa na RB Tarika Koena koji je povredio koleno, tako da će napad ići prevashodno preko mladog trkača Dejvida Montgomerija i vrhunskog hvatača Alena Robinsona koji će imati težak posao protiv kornerbeka Džejlena Remsija. Naravno, osim Remzija problem za Folsa će biti dvostruki najbolji defanzivac NFL Aron Donald koji već ima 7,5 sekova ove godine.

Na ovom linku, osim na pobednike pojedinačnih mečeva, možete da predvideti osvajače divizija i konferencija u predstojećoj sezoni, trenera godine, individualnu statistiku igrača (bačene jarde i TD, istrčane jarde i TD, uhvaćene jarde i TD), MVP lige, MVP napada, MVP odbrane i najbolje rookie igrače odbrane i napada. Potom, tu je over/under na broj pobeda ekipa, ko će stići, a ko neće do plejofa i finala, najboljeg comeback igrača godine, finaliste i naravno, pobednika Superbowla LV.