Njutn dočekuje razigrane Rejderse, Burou juri prvu pobedu u Filadelfiji

751
Njutn dočekuje Vegas
QB Sejntsa Dru Bris pokušaće da se vrati na Pro Bowl nivo

Danas od 19 časova nastavlja se treća nedelja najpopularnije lige američkog fudbala NFL, a očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih duela. U četvrtak na petak, Majami je zabeležio svoju prvu pobedu ove sezone savladavši Džeksovil sa 31:13. Njihov divizijski rival Nju Ingland i QB Kem Njutn dočekuju nezgodne Las Vegas Rejderse.

Derek Kar i pojačan napad Las Vegasa postigli su po 34 poena u prve dve utakmice. RB Džoš Džejkobs nastavio je igre iz ruki sezone, a i nova uzdanica iz prve runde Henri Rags III se za sada dobro uklopio. U statistici hvatač sa Alabame ima jedno dugačko hvatanje, međutim njegova brzina razvlači protivničke odbrane i otvara prostor za tajtenda Darena Valera i ostale mlade risivere. Uz to, ofanzivna linija Vegasa je jedna od najboljih i najuigranijih u ligi, a njihov trener Tom Kejbl povratio je reputaciju posle niza godina u Sijeltu gde nije mnogo ulagano u njegovu grupu. Glavni trener Džon Gruden juriće pobedu protiv tima sa kojim ima dobro poznata nerasčišćena posla.

Njih će dočekati tim koji već predvodi bivši MVP Kem Njutn. On se u rekordnom roku nametnuo kao lider jednog iskusnog tima i predvodi ih sa 71% uspešnih pasova i čak 4 istrčana TD u prve dve utakmice. Supercam podseća na dane iz Karoline kada ih je doveo do Superbola.

Prvi pik na draftu Džo Burou takođe je dobro počeo sezonu i pored negativnog skora Sinsinatija (0-2). Mladi QB će do pobede probati da dođe u Filadelfiji, koja i dalje ima ogromnih problema sa povredama. Najbolji defanzivac Iglsa Flečer Koks je pod znakom pitanja, sigurno neće igrati hvatači Alšon Džefri i ruki Džejlen Rigor, a rovit će igrati desni tekl Lejn Džonson, koji je mnogo značajan za igru Filadelfije i u pas protekciji i u igri trčanjem. Ukoliko Koks izostane to će značajno pomoći ofanzivnoj liniji Bengalsa koja je među slabijim u ligi, iako LT Džona Vilijams koji je propustio celu prošlu sezonu igra dobro.

Sunday Night Football bi trebalo da bude poslastica. Nju Orleans će pokušati da se vrati na pobednički kolosek posle neočekivanog poraza od Las Vegasa, a dočekuju Grin Bej Pakerse koji su odlično počeli godinu sa dve divizijske pobede. Već su pojedinci u medijima potegli pitanje starosti Drua Brisa i njegove nemogućnosti da raširi odbranu, ali sve dok Majkl Tomas ne igra zbog povrede to se ne može reći sa sigurnošću. Ostatak risiverske grupe predvodi veteran, bivši igrač Pitsburga, Denvera i San Franciska Emanuel Sanders koji će morati da igra mnogo bolje nego u Vegasu gde je imao samo jedno hvatanje.

Sejntsi će imati težak posao, jer je Eron Rodžers izvanredan na početku sezone. 600 jardi i 6 TD bez izgubljene lopte, iza ofanzivne linije koja je dozvolila samo 1 sek, protiv Minesote i Detroita. Ipak, šanse da se Devante Adams nađe na terenu su veoma male i to može malo olakšati posao odbrani Svetaca.

Na ovom linku, osim na pobednike pojedinačnih mečeva, možete da predvideti osvajače divizija i konferencija u predstojećoj sezoni, trenera godine, individualnu statistiku igrača (bačene jarde i TD, istrčane jarde i TD, uhvaćene jarde i TD), MVP lige, MVP napada, MVP odbrane i najbolje rookie igrače odbrane i napada. Potom, tu je over/under na broj pobeda ekipa, ko će stići, a ko neće do plejofa i finala, najboljeg comeback igrača godine, finaliste i naravno, pobednika Superbowla LV.