Divlji veprovi krenuli novu sezonu pobedom

879
Divlji veprovi zabeležili pobedu
Tekst i foto: Igor Lazarević

U prvom kolu „7 na 7” Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boars savladali su na svom terenu ekipu Banat Bulls rezultatom 41:29. Na ovaj način, Divlji veprovi nastavili su niz pobeda iz prethodnih sezona.

Kragujevčani su poveli poenima iz odbrane, prvom od dve presečene lopte reprezentativca Srbije Ivana Radojičića u prvom poluvremenu (3:0), da bi zatim uvećali vođstvo pasom Miloša Petrovića ka Vuku Lazoviću – 9:0. Međutim, gosti se nisu predavali, pa su do odmora preokrenuli rezultat, pasovima Mladena Zlatića ka Zoranu Todoroviću i Milanu Nikoliću i intersepcijom Mikaila Radevića (15:12).

Već na startu drugog poluvremena Veprovi su se ponovo vratili u vođstvo, pasom Alekse Đokića ka Milanu Novakoviću (18:15), a zatim su timovi po dva puta preokretali rezultat na svoju vodenicu. Oba puta Đokić je spajao sa end zonom Miloša Petrovića, dok su za goste poene postizali reprezentativac Milan Nikolić i mladi Strahinja Brankov. Sve dileme oko pobednika otklonjene su u samom finišu, kada je Đorđe Dimitrijević presekao pas (34:29), a odmah zatim šlag na tortu stavio je Mihailo Novaković (41:29).

U ostalim mečevima prvog kola, beogradski Plavi zmajevi slavili su na gostovanju novosadskim Wild Dogsima, dok su Vukovi nadigrali Jagodina Black Hornetse sa 66:43.

U narednom kolu Kragujevčani će ugostiti beogradske SBB Vukove.

Autor i Foto: Igor Lazarević