Odložen Trofej Zemuna 2020

1763
Trofej Zemuna

Drugi Trofej Zemuna bio je zakazan za 5. jul 2020. godine u Zemunu na terenu Pirati Zemun (OŠ Sutjeska, Zadrugarska 1 u Zemunu, Beograd). Međutim zbog pogoršanja zdravstvene situacije u Srbiji zbog pandemije virusa COVID-19, turnir je odložen do daljnjeg.

—————————————————————————————————–

Na prošlogodišnjem, prvom izdanju ovog turnira trofej je odnela ekipa Bedema iz Smedereva. Turnir će se održati u konkurenciji igrača i igračica do 15 godina, a ove godine dodaće se i seniorski fleg turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prioritet svakako ostaju mlađe kategorije, što je stav koji i Srpska asocijacija američkog fudbala zdušno podržava.

Prošle godine predsednik Pirata Borislav Mihajlović izrazio je želju i očekivanje da Trofej Zemuna počne da se održava svake godine. Ove godine i pored vanrednog stanja i prepreka zbog pandemije virusa COVID-19 Mihajlović želi da istraje u želji da nastavi sa promocijom američkog fudbala u Zemunu i razvojem juniorskog fudbala: „Turnir je zamišljen kao afirmacija američkog fudbala u Zemunu, kao jedan projekat omasovljavanja i želja nam je da postane tradicionalan. Nadamo se da će ovaj turnir da zaživi kao i Trofej Beograda koji se igra već 10 godina”, rekao je Mihajlović pre godinu dana. „Pirati kao klub koji nastoji da razvija američki fudbal kroz omladinske kategorije ne želi da uskrati priliku pionirima da pokažu svoj napredak koji su ostvarili kroz treninge od početka godine do marta, kao i u ovom kratkom periodu od završetka vanrednog stanja. Pozivam sve klubove u Srbiji da se prijave za turnir”, dodaje Mihajlović.

Prošle godine, Bedemi su bili najbolji u konkurenciji sa domaćim Piratima, beogradskim Vukovima i ekipom Mladenovac Forestlanders. Bedemi su pobedili sa skorom 2-1, koji su imali i Vukovi i Pirati, ali je tim iz Smedereva imao najbolju gol razliku.

Koordinator mlađih kategorija Zemun Pirata Mihajlo Žitnik je izričit da će se takmičenje za mlađe kategorije održati isključivo do 15 godina i neće biti dozvoljena dodatna dva igrača do 16 godina kao na nekim drugim turnirima. Stoga, svaki igrač će morati da pokaže legitimaciju. Prijave mogu da se pošalju na email adresu piratizemun@gmail.com, a za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 066 887 04 66.