Trofej Zemuna!

952
Trofej Zemuna 2019

Trofej Zemuna 2019 prvi put odigran u Zemunu dana 29.06.2019. godine. Učestvovale su fleg ekipe Forestlanders Mladenovac, Smederevo Bedemi, SBB Vukovi Beograd i domaćini Pirati Zemun, igrači do 15 godina. Pehar je odnela ekipa Bedema iz Smedereva.

Predsednik Pirata Borislav Mihajlović očekuje da Trofej Zemuna počne da se održava svake godine: „Turnir je zamišljen kao afirmacija američkog fudbala u Zemunu, kao jedan projekat omasovljavanja i želja nam je da postane tradicionalan. Već sada za sledeću godinu, u istom periodu, planiramo odigravanje fleg fudbal utakmica u kategorijama do 13 godina, kao i mečeve arena tackle fudbala (8 na 8). Nadamo se da će ovaj turnir da zaživi kao i trofej Beograda koji se igra već 10 godina. Kvalitet timova je bio ujednačen tako da je pobednika turnira odlučila gol razlika”, rekao je Mihajlović.

Rezultati takmičenja:
Zemun Pirati 25:27 SBB Vukovi Beograd
Smederevo Bedemi 31:19 Mladenovac Forestlanders
Zemun Pirati 37:34 Smederevo Bedemi
SBB Vukovi Beograd 27:26 Mladenovac Forestlanders
Zemun Pirati 13:12 Mladenovac Forestlanders
SBB Vukovi Beograd 20:26 Smederevo Bedemi

 

1. Bedemi Smederevo 2—1 +15
2. Pirati Zemun 2—1 +2
3. SBB Vukovi Beograd 2—1 -3
4. Mladenovac Forestlanders 0—3 -14 

Koordinator mlađih kategorija Zemun Pirata Mihajlo Žitnik je dodao da su sezone 2019/20 vreme tokom kojeg je neophodno da se omasovi sport i poveća broj igrača američkog fudbala u Srbiji. Zato je u planu i jedan međunarodni turnir u Zemunu, na kojem će takođe igrati igrači do 15 godina.

Inače, Pirati su ostali na pola sezone bez trenera i bez dva ključna igrača, ali to ih nije omelo da sezonu uspešno privedu kraju, kada ih je preuzeo nekadašnji trener Mihajlo Žitnik. Žitnik je najboljem igraču svoje ekipe simbolično poklonio dres, na taj način obeležio svoj povratak u klub i američki fudbal i najavio buduće uspehe Pirata iz Zemuna. Seniori Pirata su takmičenje u Drugoj ligi Srbije ove sezone završili na poslednjem mestu, ali su pružali dobar otpor u drugom delu takmićenja sa najmlađom ekipom u ligi i predsednik kluba Borislav Mihajlović već je najavio: „Pirati dolaze!”