U11 Kup Srbije – Bedemi i Orlovi igraju u Smederevu

1418
U11 Kup Srbije - Drugi turnir u Smederevu

U nedelju 22.12.2019 godine u Smederevu, u sali OŠ Dimitrije Davidović sa početkom u 15 časova igraće se drugi i finalni turnir ovogodišnjeg U11 Kupa Srbije u fleg fudbalu. Kao i na prvom turniru u Beogradu, nastupaće klubovi Bedemi Smederevo i Orlovi Novi Beograd, koji su svoje igrače podelili u dve ekipe (Zlatne i Bele orlove) kako bi igrači imali više prostora za igru i napredak. U11 Kup Srbije je takmičenje ustanovljeno ove sezone, sa planom da se razvija u narednim godinama.

Posle prvog turnira, prednost imaju Zlatni orlovi koji su zabeležili dve pobede. Prate ih Beli orlovi sa skorom 1-1, a Bedemi će na domaćem terenu probati da dođu do prve pobede.

Ipak, sasvim opravdano i očekivano, glavni trener Bedema Mirko Simić rezultat stavlja u drugi plan: „Primarni cilj takmičenja U11 Kup Srbije je da igračice i igrači ovog uzrasta demonstriraju ono što su do sada naučili, pokažu svoj talenat i prvi put osete draž jednog takmičenja u fleg fudbalu. Ne obaziremo se previše na rezultate, već smo koncentrisani isključivo na napredak naših flegovaca. Očekujem da se u narednim godinama ovo takmičenje omasovi i da će biti prvi korak ka stvaranju novih reprezentativaca Srbije”, rekao je Mirko Simić.

Osim Mirka Simića, veoma značajni za razvoj igrača u ovom uzrastu su reprezentativci Srbije David Hanomihl-Lukić i Nebojša Rajković, koji su zajedno za iskusnim trenerom Sinišom Ivaštaninom spremali Orlove za ovo takmičenje.

Sastav Zlatni orlovi: Kosta Dapčević, Andrej Bijelić, Andrej Rakočević, Aleksandar Vukčević, Janko Vukosavljević, Bogdan Bukurović, Vojin Baković, Matija Janošev.
Treneri: David Hanomihl-Lukić i Nebojša Rajković.

Sastav Beli orlovi: Nađa Rakočević, Ena Torbica, Dušan Dodig, Nikola Purešević, Stefan Đukelić, Vuk Jovanović, Filip Ackov, Teodor Turbić.
Trener: Siniša Ivaštanin.

Sastav Bedemi Smederevo: Lana Simić, Đorđe Popović, Vasilije Bukalo, Andrej Bukalo, Đorđe Vukojević, Sergej Dragutinović, Lazar Cojić, Uroš Cojić.
Trener: Mirko Simić.