XI Trofej Beograda igra se u nedelju u Mladenovcu!

1409
XI Trofej Beogada
Foto: Dragan Zabunović

Trofej Beograda, tradicionalni prednovogodišnji turnir u američkom fleg fudbalu za igrače do 15 godina, održaće se i ove godine jedanaesti put zaredom u organizaciji Saveza američkog fudbala Beograda i uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Kao i prethodnih godina, turnir će se održati u Mladenovcu, 15.12.2019. godine u hali Sportskog Centra „Ljubomir Ivanović – Gedža”. XI Trofej Beograda igraće se od 9 do 19 časova. Pehar osvojen na X jubilarnom turniru braniće ekipa Meridian Indians iz Inđije.

XI Trofej Beograda

Igraće se u dve grupe od po četiri tima, a to su:

A grupa:

A1 – SBB Vukovi Beograd
A2 – Bedemi Smederevo
A3 – Požarevac Pastuvi
A4 – Meridian Indians Inđija

B grupa:

B1 – Forestlanders Mladenovac
B2 – Orlovi Novi Beograd
B3 – Pirati Zemun
B4 – Black Hornets Jagodina

Dve prvoplasirane ekipeiz obe grupe ići će direktno u polufinale. U Wild Card utakmicama ukrštaju se drugoplasirane i trećeplasirane iz grupa (A2-B3, A3-B2) za ulazak u polufinale.

Trofej Beograda prvi put je odigran 2009. godine, a prva tri turnira osvojila je ekipa Sirmium Legionaries. Kraljevo Royal Crowns bili su najbolji 2012. godine, sledeće godine najbolji su bili Divlji veprovi iz Kragujevca, dok su 2014. godine najuspešniji bili Jagodina Black Hornets. Naredne četiri godine, Meridian Indians su preuzeli primat i samim tim su nauspešnija ekipa u istoriji turnira.

Još jednom, XI Trofej Beograda igra se u nedelju u Mladenovcu od 9 časova.