Polufinala Juniorske lige Srbije 2019 na programu u nedelju

1295
Polufinala JLS 2019
Foto: Pavle Krstić

U nedelju 17. novembra odigraće se polufinala Juniorske U19 lige Srbije 2019. Od 12 časova na terenu BRK Crvena zvezda na Adi Ciganliji beogradski SBB Vukovi ugostiće Kragujevac Wild Boars, dok će aktuelni šampion Jagodina Black Hornets na terenu FK Morava Ribare dočekati tim Meridian Inđija Indians od 13 časova.

Glavni trener Vukova Ivan Nedeljković očekuje veliku borbu u nedelju: „Naše dve ekipe se poznaju veoma dobro, na svim nivoima takmičenja – od seniora do pionirskog flega. Mislim da dok god postoji američki fudbal u Srbiji, rivalstvo Vukova i Veprova će biti najveće. Meč pred nama je jako bitan, jer poraz znači kraj takmičenja. Iako Kragujevac zvanično ima jedan poraz u grupnoj fazi takmičenja, činjenica je da nisu izgubili nijedan odigran meč, kao i mi u diviziji Sever. Praktično, nedeljna utakmica predstavlja duel dve najefikasnije u ovogodišnjoj Juniorskoj ligi Srbije. Činjenica je takođe da oba stručna štaba čine bivši i aktivni igrači obe ekipe (HC Veprova je Predrag Šćekić) je svojevrstan šlag na tortu, pošto poznajemo međusobne filozofije fudbala. Ukratko, mislim da nas u nedelju očekuje utakmica dostojna polufinala jednog takmičenja”, rekao je Nedeljković.

Glavni trener Kragujevca Predrag Šćekić zna odakle preti opasnost iz redova Vukova: „U polufinalu dosta zavisi od toga kako ćemo odgovoriti na igru Vukova po zemlji. Imaju jako uigranu ofanzivnu liniju, svesni smo da će veliki teret biti na našoj defanzivnoj liniji koja se dobro pokazala ove sezone. Lajnbekeri će, takodje, morati da daju svoj maksimum ako želimo pobedu. S obzirom da većina linijaša igra both ways, bitna će biti rotacija, kao i fizička sprema linijaša. U ofanzivnoj liniji smo rešili probleme sa početka sezone, tako da igra OL izgleda dosta bolje nego ranije”, kazao je popularni Šćele.

Do sada, na terenu su Vukove predvodili RB/WR Nikola Treskanica, QB Dimitrije Obradinović, RB Aleksandar Bogdanović i RB Aleksandar Mlađen koji je takođe igrao na poziciji wild cat QB. Sa druge strane, u sastavu Veprova isticali su se hvatači Toma Todorović i Miloš Petrović, QB Stefan Milojević, kao i polivalentni igrači Vuk Lazović, Strahinja Milenić, Veljko Stojanović i Dejn Hepner, sin trenera defanzivne linije reprezentacije Srbije Džoša Hepnera.

Sat vremena kasnije u Jagodini, Black Hornets će igrati peto uzastopno polufinale JLS. Ovo će biti treći juniorski meč između ove dve ekipe. Prethodne dve godine slavili su Jagodinci rezultatom 12:6 u finalu 2017. godine, odnosno 16:0 u prošlogodišnjem polufinalu u Inđiji.

Ofanzivni linijaš Stršljena Nikola Ilić najavljuje zanimljiv meč i poziva sve ljubitelje sporta u Jagodini na ovaj susret: „Utakmica protiv Indiansa biće jedan pravi spektakl za sve ljubitelje jajaste lopte. Ovom prilikom pozivam sve Jagodince i ostale Pomoravce da u nedelju napune tribine u Ribaru. Individualne kvalitete protivnika ne bih isticao, reč je o uigranoj ekipi koja zna šta radi i koju krasi disciplina. Do pobede će ona ekipa koja poene izgradi na protivničim greškama. Neka bolji pobedi”, izjavio je centar ekipe Nikola Ilić.

Ilić i glavni trener Andreja Živković će računati na svoje skill igrače da poenima donesu pobedu. Najveća pretnja za odbranu Inđije biće QB Filip Đokić uz Iliju Savića, Stefana Mihajlovića i Dimitrija Nikolića koji će igrati na pozicijama trkača i hvatača.

Meridian Inđija Indians koje sa klupe predvodi bivši junior tima Aleksandar Borković na terenu će računati na svoje saigrače iz reprezentacije Aleksandra Živanovića, Miloša Katića i Nenada Andonovića, koji će predvoditi i napad i odbranu, a njima će pridružiti kapitena LB/C Stefana Zarića, kao i linijaše koji će igrati i u odbrani i u napadu Nikolu Milovca, Nikolu Ljubojevića i Uroša Opačića.

Finale će biti odigrano za dve nedelje. Tačno mesto i vreme odigravanja biće određeno posle odigranih polufinala i objavljeno sledeće nedelje.