Arena liga Srbije 2019 – Ko će biti šampion Srbije?

1285
Arena liga Srbije

U subotu 2. novembra na terenu FK Magnohrom od 14 časova u Kraljevu, odigraće se poslednja utakmica A divizije u kojoj će se sastati domaći Kraljevo Royal Crowns i Obrenovac Hawks. Ovogodišnja Arena liga Srbije prvi put se igra u ovom formatu.

Ovo će biti odlučujuća utakmica u kojoj Krunama po svemu sudeći predstoji da potvrde titulu prvaka Srbije, ukoliko ne dođe do zaista velikog iznenađenja. S obzirom da su Obrenovčani izgubili od ekipe Mladenovac Forestlanders, a zatim Kraljevčani savladali Šumadince, Krunama titula prvaka može da izmakne samo ako bi od Obrenovac Hawks pobedio u Kraljevu sa više od 28 razlike.

U prvom delu sezone Kraljevske krune su bile najbolja ekipa u Grupi Jug i obezbedile su plasman u A diviziju ispred Imperatora iz Niša. Obrenovčani su bili najubedljivija ekipa tokom proleća i zabeležili su četiri pobede na Severu protiv šabačkih Ajkula i Vidri iz Bečeja. Iz Grupe Centar u A diviziju plasirao se tim Mladenovac Forestlanders koji su bili bolji od Bedema iz Smedereva, a potom je napravio i iznenađenje pobedom u Obrenovcu.

Ipak, Srđan Ćosić, glavni trener Royal Crowns i pored toga smatra da je rezultat u drugom planu, a da su sport, druženje i uživanje u američkom fudbalu glavni motiv za oba tima: „Arena liga Srbije potvrdila je veliki igrački i trenerski potencijal Kraljevskih kruna i kvalitet kakav smo uvek imali u klubu. Naš klub je odavno shvatio značaj ulaganja u mlade i decu zarad razvoja američkog fudbala, a seniorsko takmičenje treba da proizvede uzore mlađim kategorijama. U tome očigledno uspevamo, ne odustajući od postavljenih prioriteta”, rekao je Ćosić.

Sastav Kraljevo Royal Crowns: Aleksa Denović, Damjan Tomašević, Ivan Bažalac, Strahinja Jovančević, Lazar Perišić, Aleksandar Todorović, Dimitrije Denović, Vuksan Veselinović, Matija Stanojević, Miloš Marković, Igor Đoković, Marko Topličević, Žarko Radulović, Bojan Rajičić, Nikola Vučković, Nikola Radovanović, Pavle Premović, Sergin Burgazi. Glavni trener: Srđan Ćosić.

Sastav Obrenovac Hawks: Stefan Ljumović, Pavle Ivanović, Đorđe Radonjić, Jovan Čanić, Lazar Pešić, Miloš Marjanović, Milan Simić, Ivan Pantić, Nemanja Ivanović, Ivan Popović, Đorđe Todorović, Dejan Rašić, Stefan Jovanović, Srđa Ilić, Petar Kovrlija, Nemanja Isailović, Aleksandar Jovičić, Stefan Ivošević, Nemanja Novaković, Aleksandar Galović, Strahinja Šmigić, Slobodan Glišić, Strahinja Kolašinac. Glavni trener: Filip Jovanović.