Arena liga Srbije – Borba za prvo mesto počinje u Obrenovcu

1073
Arena liga Srbije
Foto: Obrenovac Hawks Facebook Page

Posle pauze, nastavlja se takmičenje u Arena ligi Srbije! U A diviziji ekipe će se boriti za prvo mesto, a kreće se iz Obrenovca. Pobednici Grupe Sever Obrenovac Hawks na svom terenu dočekaće Mladenovac Forestlanders, koji su se u A diviziju plasirali iz Grupe Centar u nedelju 6. oktobra od 15.30 časova na terenu FK Urovci.

Trener Obrenovac Hawks Filip Jovanović je već zadovoljan učinjenim: „Ulaskom u A grupu smo napravili veliki uspeh. To ne znači da nemamo ambiciju da napravimo i nešto više, ali u duele ulazimo bez drugih očekivanja osim da damo svoj maksimum. Sa Mladenovcem smo pre nekoliko meseci odigrali više prijateljskih utakmica, tako da sa te strane nema velikih nepoznanica između naših timova i filozofija. Mladenovac igra dobar i eksplozivan fudbal tako da očekujem da utakmica bude dosta zanimljiva. Utakmicu će rešiti neki detalji, ko bude imao zdraviji, koncentrisaniji i uigraniji roster. Mi sa te strane imamo peh da imamo nekoliko povređenih igrača i igrača koji su zbog privatnih obaveza otišli u inostranstvo, ali to samo znači da će momci koji istrče u nedelju na teren morati da daju jos veći doprinos”, izjavio je Jovanović.

Kapiten odbrane Forestlandersa Nikola Jovanović smatra da njegov tim može da nanese prvi poraz Hawksima ove sezone: „Borimo se sa Obrenovcem i Krunama iz Kraljeva za osvajanje lige. Naša šansa je u činjenici da je ekipa sastavljena od igrača koji su novi ili dugo nisu igrali, pa smo i na treninzima imali visok odziv igrača. Očekujemo da naša uigranost može da bude faktor koji će pomoći da se pobedi utakmica. U istu vreme naša slabost je neiskustvo, ali trebalo bi da je dovoljno vremena proteklo od prvih treninga u prolećnom delu sezone da se američki fudbal kao sport slegne u glavama novih igrača i da naše neiskustvo ne bude toliko izraženo. Znamo se dobro sa ekipom Obrenovca, možemo reći da smo prijateljski klubovi,  odigrali smo dosta zajedničkih treninga tako da se dobro poznajemo. Ostaje da se vidi da li ćemo podići nivo igre u odnosu na prolećni deo prvenstva i nadamo se da ćemo mi prekinuti niz Obrenovca, koji još nije uzgubio utakmicu u 2019. godini”, rekao je Jovanović.

Uspehu u Arena ligi Srbije se nada i predsednik Mladenovca Veljko Živanović: „Čeka nas bitna utakmica, sistem ne daje šansu za grešku, sa strane marketinga bilo bi odlično da ostvarimo uspeh ove jeseni. Aktivno smo radili na društvenim mrežama, promovisali naš rad, pokušavamo da ostvarimo dobru saradnju sa drugim organizacijama u našem gradu, sve u cilju da se prošire informacije o američkom fudbalu u Mladenovcu. Pobeda protiv Obrenovca bi bila odskočna daska do privučemo nove članove u klub. Već sada imam dosta upita kada je utakmica na domaćem terenu. Uspesi će ubrzati naš rad i plan da Mladenovac Forestlanders oformi stabilno člansto i olakša razvoj i povratak na seniorsku scenu američkog fudbala u Srbiji”, kaže Veljko Živanović, predsednika kluba.

Posle ove utakmice, Kraljevo Royal Crowns dočekuju Obrenovac, a potom će Mladenovac ugostiti Krune, čime će se zaokružiti prvi krug jesenjeg dela takmičenja Arena lige Srbije.