Kraljevo dočekuje Jagodinu – U13 fleg liga petlića Srbije

1493
U12 Kraljevo Royal Crowns

U subotu 5. oktobra od 12 časova u Kraljevu, na mini-pitch terenu sa veštačkom travom ispred OŠ Braća Vilotijević, odigraće se drugi po redu turnir Grupe Jug u okviru U13 fleg lige petlića Srbije. Najmlađi tim Kraljevo Royal Crowns dočekuje vršnjake iz Jagodina Black Hornets u susretu koji ima veći značaj za dalji razvoj mlađih selekcija, nego rezultatski. Ove dve ekipe ukstiće se na finalnom turniru sa dve najbolje plasirane ekipe iz Grupe Sever.

U prvom susretu Kraljevčani su u gostima trijumfovali nad Jagodincima, tako da su im i sada očekivanja da će postići pobedu. Siguran u svoj tim i prednost domaćeg terena je dvanaestogodišnji igrač RC flegovaca Mihailo Gajović: „Mislim da ćemo bez većih teškoća da pobedimo, zbog toga što smo vredno trenirali i što kao domaći tim dočekujemo Jagodinu na našem terenu”, rekao je Gajović.

Kao što je već napomenuto, Kraljevo će prvi deo prvenstvo igrati sa timom sačinjenim od igrača do 12 godina. Sastav U12 petlića Kraljevo Royal Crowns: Lena Simović, Mateja Banjac, Mihailo Bošković, Aleksa Ćirović, Ognjen Dubovac, Mihailo Gajović, Vuk Gavrilović, Vojin Glibetić, Filip Jevtić, Nikola Kaličanin, Relja Kilibarda, Veljko Kostadinović, Vuk Milić, Dušan Milutinović, Andrej Pavlović, Aleksa Pavlović, Andrija Savićević, Sergej Šljivić, Lazar Filipović.

Ovo je gostima šansa da dođu do prve pobede, ali Black Hornets u ovaj susret ulaze sa minimalnim brojem igrača. Jagodina prvi deo lige igra sa pet momaka koji će igrati celu utakmicu i u napadu i u odbrani. Sastav U13 petlića Jagodina Black Hornets: Ilija Mrkšić, Mihajlo Stefanović, Nenad Kostić, Luka Miladinović i Vuk Miladinović.

Mladi igrači tima Kraljevskih kruna u četvrtak 3. oktobra učestovali su na Sajmu sporta. Krune su predstavile američki fudbal i fleg fudbal na trećem po redu Sajmu sporta u Kraljevu. Najmlađe RC igrače iz U13 tima petlića i U15 tima pionira upoznao je njihov sugrađanin, reprezentativac Srbije i MVP Evropskog prvenstva u odbojci Uroš Kovačević.

Sajam sporta Kraljevo