JLS 2019: Kreće i takmičenje na Severu – Vukovi dočekuju Mamute!

1258
SBB Vukovi Beograd vs Kikinda Mammoths
Foto: Nenad Aksić

Kreće takmičenje i u Grupi Sever Juniorske lige Srbije! Na ragbi terenu na Adi Ciganliji u nedelju od 13 časova SBB Vukovi Beograd ugostiće tim Kikinda Mammoths.

Vukovi su aktuelni vicešampioni. Prošle sezone ostvarili su pet pobeda, a jedini poraz doživeli su u finalu. Na mestu glavnog trenera ponovo je Ivan Nedeljković, odnedavno i novi HC seniorskog tima beogradskog kluba.

„Prva utakmica je uvek važna, jer ona umnogome pokazuje da li je proces priprema bio odgovarajući. Takođe, u prvoj utakmici možemo i da vidimo od čega su igrači napravljeni, pošto momci imaju priliku da posle dosta vremena osete pravu atmosferu takmičenja i pokažu želju da budu bolji od čoveka preko puta sebe. Sa druge strane, premijerna utakmica obično nosi i veliki broj grešaka baš zato što jeste prva i za očekivati je da će negde škripati. Stoga, kao i svaki drugi početak, ni ovaj početak juniorske sezone za nas neće biti lak i zato ga dočekujemo sa uzbuđenjem, ali i oprezom zato što ne poznajemo protivnika, pa ni sebe u potpunosti”, rekao je Nedeljković.

Osim uloge glavnog trenera, Nedeljković će biti i defanzivni koordinator. Akcije u napadu će zvati OC Vojin Milić. Pozicioni treneri su Vladimir Uzelac za ofanzivnu i defanzivnu liniju i Andreja Stevanović za lajnbekere.

Ekipa Vukova dobro je popunjena na svim pozicijama. Predvode je Dimitrije Obradinović koji je ove godine igrao na poziciji QB i u prvom timu. Mladi RB Aleksandar Mlađen nije dobijao mnogo prilike iza Džoa Berdžerona i Džozefa Fergusona, ali kada god je bio na terenu iskoristio je šansu. DB Nikola Treskanica takođe je skupio dosta iskustva u seniorskoj konkurenciji ove godine.

Kikinda Mammoths vraćaju se u JLS posle jedne godine pauze. Pre dve godine u Grupi Sever imali su skor 2-2 i zamalo im je izmaklo polufinale. Na mestu trenera i koordinatora je Branislav Fekete, a pomažu mu pozicioni treneri Željko Jović, Nebojša Sladojević, Strahinja Mršić, Milan Kačavenda i Milan Kalember.

Jedan od najiskusnijih igrača Mamuta Nemanja Milosavljev ima dosta iskustva iz seniora i ove godine je u Drugoj ligi postigao 3 tačdauna. „Idemo na pobedu i potrudićemo se da to i postignemo. Prvi put igramo sa Vukovima posle dužeg perioda tako da možemo da očekujemo mnogo promena od njih, ali i oni od nas. Biće to zanimljiv i težak meč. Kada je reč o sezoni, mislim da imamo težak raspored i da veoma dobre ekipe igraju ove godine tako da će biti neizvesno. Ipak je ovo fudbal i svašta se može desiti”, samopouzdan je kapiten Kikinde Milosavljev.

Sastav U19 SBB Vukovi Beograd: Dimitrije Obradinović, Aleksandar Mlađen, Nikola Treskanica, Aleksa Stjepanović, Aleksa Višnjić, Aleksa Bezbradica, Aleksandar Bogdanović, Aleksandar Mladenović, Andrej Radivojević, Bakir Manić, Darko Živanić, Dušan Jovičić, Lazar Đukanović, Luka Kostov-Drndarski, Luka Milić, Luka Pešić, Maksim Rajković, Marko Milekić, Mihailo Čekada, Nemanja Golubović, Nikola Đukić, Jovan Pantelić, Petar Bajalica, Petar Derikonjić, Sava Luburić, Aleksandar Tatalović, Andrej Naumović.

Sastav U19 Kikinda Mammoths: Nemanja Milosavljev, Aleksandar Stokić, Danijel Tešin, Igor Vrbaški, Ognjen Terzin, Nemanja Terzin, Ognjen Todorović, Stefan Kecman, Vukašin Spasić, Žarko Marić, Antonio Borenović, Predrag Tatomir, Nikola Nedin, Stefan Katai, Norbert Buš, Benjamin Buš, Marko Ljuboja, Stefan Nema, Marko Ljubičić i Stefan Popovac.