Black Hornetsi odbranili Trofej „Veljka Makojevića“

1680

Black Hornetsi iz Jagodine odbranili su titulu šampiona Srbije u Juniorskoj ligi Srbije, pobedivši vršnjake iz SBB VUkova sa 22 : 19. Za najkorisnijeg igrača finala (MVP) proglašen je drugu godinu zaredom Dejan Srećković, kvoterbek ekipe iz Jagodine.

Na terenu FK Rakovica u Beogradu pod svetlima reflektora vođena je velika borba dva tima koja su tokom čitave sezone najviše i pokazala. Rezultatska klackalica nije se zaustavljala do pred sam kraj meča, kada je Strahinja Jevremović utrčao u end-zonu Vukova i preokrenuo tok meča u korist svog tima, a onda je uspešnom konverzijom za dva poena postavljen konačan rezultat.

Presudnom tačdaunu prethodio je i atraktivan drajv Jagodinaca. Iako su krenuli sa svojih 15 jardi, Dejan Srećković je pasom uposlio mladog Vanju Radivojevića koji je istrčao do crvene zone i tako dao priliku svom timu za konačan preokret.

„Šarena“ igra Stršljena viđena je u celoj utakmici, dok su se Vukovi pretežno oslanjali na igru trčanjem, kojom su osvajali jarde i zahvaljujući kojoj su postigli sva tri tačdauna. Poveli su domaćini poentiranjem Mlađena, a onda i došli u priliku da preokrenu trčanjem Drče, ali ih neuspešna konverzija za 2 ostavila na samo poen zaostatka od protivnika. Nadu u slavlje dao je Nikola Treskanica koji je doneo svojoj ekipi prednost poseda lopte, ali ih je neuspešna konverzija ponovo koštala veće rezultatske razlike.

Rezultat

7 : 0 — trčanje 3 yd, A. Mlađen; PAT D. Obradinović
7 : 8 — trčanje 32 yd, Aleksandar Milenković; TPC trčanjem, Protić
7 : 14 — pas 17 yd, Dejan Srećković za Mihajlovića; TPC neuspešan
13 : 14 — trčanje 11 yd, A. Drča; TPC neuspešan
19 : 14 — trčanje 38 yd, Nikola Treskanica; TPC neuspešan
19 : 22 — trčanje 2 yd, Strahinja Jevremović; TPC pasom, Srećković za Milenkovića

Glavni trener Stršljena Andreja Živković ocenio je da je ovo bila prava triler-utakmica, puna preokreta, baš kakva i dolikuje finalu jednog takmičenja.

— Momci su se zasluženo izborili da igraju na najvećoj sceni omladinskih takmičenja, i to su opravdali sjajnim potezima na obe strane lopte. Uspeli smo da isforsiramo tri turnovera u odbrani i to nas je održalo u igri. U završnici smo imali više koncentracije, ali i iskustva, te smo hladne glave priveli utakmicu kraju — izjavio je Živković, ne skrivajuću radost i ponos zbog ostvarenog uspeha.

— Ne postoji reč koja bi opisala količinu ponosa koji osećam prema svojim igračima, jer su toliko napredovali tokom sezone, kao mladi ljudi, svesni svoje uloge i svoje žrtve za saigrača i zajednički cilj. Mislim da je moj uspeh kao trenera upravo u tome, pre nego u osvojenim titulama. Protivniku sve pohvale, njihovu ekipu čine izuzetno talentovani, mladi igrači s kojima radi izvanredan stručni stab — rekao je na kraju prvi stručnjak Stršljena, zaključivši da je plej-of pravo osveženje za srpski fudbal i predstavlja rasadnik budućih reprezentativaca i nosilaca igre u svojim matičnim klubovima.

Black Hornetsi su ovom pobedom postali tek drugi klub koji je u ovoj uzrasnoj kategoriji uspeo da odbrani osvojenu titulu. Pre njih to je pošlo za rukom Panterima iz Pančeva 2010. i 2011. godine. Takođe, pridružili su se i Wild Boarsima i Angel Warriorsima koji su takođe dva puta podizali pehar „Veljka Makojevića“.

https://www.facebook.com/BlackHornets/photos/a.898611450148893/2236110836398941/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDyU-AjcLXhabP9oHAbuOX7gZg5RSnmgyPq-8yqtEhRl-S_rTfDH4Mwu1Fq1TUMdLOfi7EHVRcwR5dOjsjV2yvcw1f8HwfJKx-OYdcAoKOdO_QUQqYYrz8xPRXA5CJVtvYT9ZTDmiuXs4Q6cefp4-T3cK4GvK3CGjPMv25W825W24wBJ5DI415t-T2Uh9-NLbgiTANOvHQ9BAUr2QULvsjOW0v7xqpUVr2cRrOXOpbUpxLysiA7Fefl2YLXnStn0mhbxuikKOLVZ202H9cS9xRvoaDnTMQaIG99HV8gf_t3tklYuHMTJXONLLEuWdSTiWHV1okYMrPSz_u6zJNzV7_pHw&__tn__=-R