Black Hornets se vratili na pobednički kolosek u Zemunu – JLS 2019

1131
Black Hornets U19

U trećem kolu Juniorske lige Srbije – Grupa Jug, gostujuća ekipa Jagodina Black Hornets ubedljivo je savladala Zemun Pirate Dragons rezultatom 60:0. Na taj način, posle prvog poraza juniora na domaćem terenu u poslednje 4 godine, Jagodina se vratila na pobednički kolosek. Najveći broj poena postigao je RB Jagodine Ilija Savić, koji je sa tri TD i dve konverzije doneo 22 poena svom timu.

Stršljeni su krenuli veoma agresivno – odradili su onside kick akciju i uzeli loptu. Filip Đokić je orkestrirao drive koji je završio Ilija Savić trčanjem za 4 jarda, a Đokić je potom pronašao Stefana Mihajlovića za pretvaranje od dva poena (0:8).

U odbrani Hornetsi su igrali izvanredno, QB Zemuna Nemanja Žerađanin nije imao nikakvu šansu da organizuje napad zbog neprestanog pritiska, uglavnom sa leve strane defanzive Jagodine. Brzo su Stršljeni vratili loptu u svoj posed, a novi dobar napad završio je Dimitrije Nikolić trčanjem za 7 jardi. Ilija Savić je ovaj put dodao TPC za 0:16.

Sledeći napad Pirate Dragons su završili puntom Žerađanina, koji je odlično ispucao loptu, a posle greške Jagodine i fumble na nju je pao Nemanja Stojanović. Ipak, u bukvalno sledećoj akciji i Pirati su napravili fumble i tako upropastili najbolju šansu da dođu do poena ove sezone. Do kraja prve četvrtine Hornets su napravili novi drive koji je QB Đokić završio trčanjem za 12 jardi, a Stefan Mihajlović je ponovo realizovao konverziju (0:24).

Druga četvrtina nastavila se loše za Zemunce. Jedan loš snap otišao je preko glave Žerađanina u end zonu, a tamo je loptu pokupio Slađan Marinković za 30:0. Posle novog onside kick-a, Đokić je brzo pronašao Nikolića za 28 jardi i 36:0, a silovito prvo poluvreme Jagodina je završila novim TD i TPC trčanjima Savića za 44:0.

Na poluvremenu je aktiviran mercy rule i treća četvrtina je završena bez poena. U poslednjoj deonici, Savić je ponovo došao do end zone trčanjem od 15 jardi, a pretvaranje je odradio Đokić akcijom QB sneak za 52:0. Na samom kraju utakmice Mihajlović je došao do TD hvatanjem za 15 jardi, a u poentere se upisao mladi Vanja Radivojević hvatanjem za dva poena i krajnji rezultat 60:0.

Black Hornets HC Andreja Živković smatra da njegova ekipa može da igra još bolje: „S obzirom da je naš tim desetkovan epidemijom gripa, glavni cilj na ovoj utakmici je bio da dokažemo svoju fizičku, ali i mentalnu izdržljivost. Od prve akcije smo krenuli jako i u istom stilu smo utakmicu priveli kraju. Međutim, grešaka je bilo i njima ćemo se baviti u narednom periodu, kako bismo spremni ušli u završnicu grupne faze takmičenja”, kaže trener Jagodine Andreja Živković.

Posle utakmice QB Jagodine Filip Đokić saglasan je sa svojim trenerom: „Izašli smo danas prvenstveno da popravimo greške i da se što bolje pripremimo za nastavak takmičenja. I dalje nismo zadovoljni, ali smatram da smo kao ekipa sve bliži formi koju želimo da dostignemo”, rekao je Đokić.

Head coach Srđan Aleksandrović kaže da igra Pirate Dragonsa ne zaslužuje da joj se pruže ni epitet ni komentar.

Zemun Pirate Dragons 0 : 60 Jagodina Black Hornets
Juniorska liga Srbije (JLS 2019), 28.9.2019 15.00, teren OŠ Sutjeska Zemun

1/4 – 0 : 24
0:8 Ilija Savić trčanje 4 jarda, TPC Filip Đokić za Stefana Mihajlovića
0:16 Dimitrije Nikolić trčanje 7 jardi, TPC Savić
0:24 Đokić trčanje 12 jardi, TPC Mihajlović
2/4 – 0 : 20
0:30 Slađan Marinković pokupljen fumble u end zobi, TPC neuspešan
0:36 Đokić pas za Nikolića 28 jardi, TPC neuspešan
0:44 Savić trčanje 1 jard, TPC Savić
3/4 – 0 : 0
4/4 – 0 : 16
0:52 Savić trčanje 15 jardi, TPC Đokić
0:60 Đokić pas za Mihajlovića 15 jardi, TPC Đokić za Vanju Radivojevića