Seniorska fleg liga Srbije: Indiansi ubedljivi na prvom turniru

973
Seniorska fleg liga Srbije

Seniorska fleg liga Srbije 2019 krenula je ovog vikenda. Na prvom turniru Grupe Sever održanom u nedelju 22. septembra u Inđiji na terenu OŠ Jovan Popović, Meridian Inđija Indiansi su bili perfektni i ostvarili sve tri pobede. Viđena je kreativna igra sa velikim brojem poena.

Organizator i domaćin prvog turnira silovito je startovao na početku turnira i prvo su savladali ekipu Blue Dragons, rezultatom 80:6. U drugom meču na turniru Indiansi su nadigrali stare znance, Orlove sa Novog Beograda. Rezultat je na kraju glasio 41:12. Na poslednjoj utakmici Indiansa na turniru pali su i Wild Dogsi iz Novog Sada. Iako je to bila utakmica sa najmanjim brojem poena toga dana, Indiansi su tu utakmicu završili bez primljenog poena – 13:0.

Inđija Indians je igrala u sledećem sastavu: Stefan Borković, Aleksandar Borković, Aleksandar Živanović, Aleksandar Blažić, Milan Jeftić, Darko Prskalo, Darko Klasan, Miloš Katić, Vladimir Ikraš i Stanislav Ničetin.

U ostalim mečevima, najzanimljivije je bilo između Orlova i Dogsa, a Novosađani su na kraju zabeležili tesnu pobedu 39:32. Novi Sad je do drugog mesta došao pobedom nad Plavim zmajevima sa 63:7.

Za Wild Dogs Novi Sad igrali su: Srđan Skala, Verner Štajer, Neven Dokić, Danijel Đorđić, Pavle Nešković, Darko Dumančić i Milan Milanović.

U gradskom derbiju u poslednjem kolu, Orlovi su takođe bili bolji od Zmajeva i pobedom 42:6 stavili se na treću poziciju pred nastavak takmičenja.

Za iskusnu ekipu Orlova nastupali su: Rade Rakočević, Marko Rakočević, Mario Lugonja, Aleksa Mišković, Dejan Avdijenko, Vuk Ivanišević, Lazar Rapajić, Ognjen Mitrović, Aleksa Stanić i David Hanomihl-Lukić.

Beogradski Plavi zmajevi došli su u Inđiju u sastavu: Srđan Aleksandrović, Nemanja Stojanović, Miloš Injac, Igor Milošević, Željko Jović i Milan Popović.

Rezultate odigranog turnira u Grupi Jug možete videti ovde. Seniorska fleg liga Srbije nastavlja se za dve nedelje. Drugi i treći turnir planirani su za 5/6. oktobar i 19/20. oktobar.