Juniorska liga Srbije 2019: Veprovi dočekuju Pirate Dragons, Black Hornets brane titulu

1127
Divlji veprovi vs Pirate Dragons
Pirate Dragons HC Srđan Aleksandrović Foto: Ljubica Stojanović

Juniorska liga Srbije startuje danas! Sezonu će otvoriti Kragujevac Wild Boars i Zemun Pirate Dragons na Čika Dači od 15 časova. Veprovi će pokušati da osvoje svoju treću juniorsku titulu, prvu od 2015. godine, dok Zmajevi jure drugi naslov juniorskog prvaka.

Ove godine Juniorsku ligu Srbije igraće 7 klubova podeljenih u dve divizije. U diviziji Sever igraće SBB Vukovi Beograd, Meridian Inđija Indians, Banat Bulls i Kikinda Mammoths. Diviziju Jug činiće Jagodina Black Hornets, Wild Boars Kragujevac i Zemun Pirate Dragons.

Šampionski trofej brani ekipa Jagodina Black Hornets koja je osvojila pehar prethodne dve sezone.

Zanimljiv susret se očekuje danas u Kragujevcu. Glavni trener Wild Boarsa je Predrag Šćekić, dugogodišnji prvotimac i lider odbrane seniorskih šampiona. Na mestu QB igraće Miloš Petrović, momak koji je imao zapaženu rolu i u prvom timu ove sezone, gde je igrao na poziciji WR i između ostalog postigao TD u Serbian Bowl XV. Uz njega biće Toma Todorović, takođe igrač koji je ove sezone pokazao potencijal u seniorima, a Veprovi u rosteru imaju još osam igrača koji su bili registrovani za prvi tim ove sezone.

Divlji veprovi nastupaće u ovoj sezoni u sledećem sastavu:

Miloš Petrović
Toma Todorović
Mihajlo Prodanović
Stefan Milojević
Luka Živadinović
Jovan Stojković
Dimitrije Stojanović
Vuk Lazović
Vanja Petrović
Milan Krstić
Lazar Bubanja
Đorđe Gačić
Dayne Hepner
Sreten Stojanović
Nemanja Pendić
Radomir Nešić
Petar Nešić
Andreja Smoljanović
Dušan Ilić
Strahinja Milenić
Aleksa Mičić
Nikola Jović
Veljko Stojanović
Veljko Šamanović
Uroš Šamanović

Ekipu Zemun Pirate Dragons sa klupe predvodi iskusni igrač Plavih zmajeva Srđan Aleksandrović. „Pripreme nisu išle kako smo očekivali, imamo dosta povređenih igrača i to je uticalo na sastav tima. Iskoristićemo prvu utakmicu za uigravanje za playoff, imamo četiri pokušaja za to”, rekao je Aleksandrović.

Sastav tima čine i igrači koji su ove sezone nastupali za Blue Dragons i Zemun Pirates u seniorskoj konkurenciji. Stefan Balaban, Uroš Pap, Denis Hetemi, Mihajlo Radosavljević i Nemanja Stojanović nastupali su za Zmajeve u Prvoj ligi Srbije, a Bojan Holik, Dušan Cvjeticanin, Branislav Jovičić, Milan Ilić, Marko Đurić. Njima su se priključili braća Nemanja i Uroš Žerađanin, Bogdan Ilić, Nikola Lekić i Uroš Jevtić.