Bear Bowl 2019 – Orlovi u Sloveniji

1132
Bear Bowl V

Seniorski flag football tim Orlovi Novi Beograd takmičiće se ovog vikenda na internacionalnom fleg turniru Bear Bowl V u mestu Kočevje u 7. i 8. septembra u Sloveniji.

Orlovi će odigrati 8 utakmica tokom dva dana u regularnom delu, a u zavisnosti od plasmana očekuju ih playoff mečevi. Na turniru osim novobeogradskog kluba nastupaju sledeći timovi: holanski prvaci Hague Hyenas, trećeplasirani tim iz Španije San Juan Dolphins, ekipa Carnegie iz Škotske, Kaiserlautern Eagles USA Air Force iz Nemačke, hrvatski prvak Split Sea Wolves, prvaci Slovenije Knights Novo mesto, Kranjski Jazbeci i naravno domaći Wild Hogs.

Orlovi na Bear Bowl V putuju sa sledećim sastavom koji će predstavljati Srbiju:

1. Aleksa Denović
2. David Hanomihi-Lukić
3. Aleksa Mišković
4. Aleksa Stanić
5. Ognjen Mitrović
6. Nikola Jakšić
7. Lazar Rapaić
8. Darko Živanić
9. Mario Lugonja
10. Rade Rakočević
11. Marko Rakočević

Utakmice će se igrati dva poluvremena po 15 minuta do polufinala. Polufinale, meč za treće mesto i finale igraće se po IFAF Europe pravilima tj. 2×20 minuta. Mečevi se igraju na stadionu Gaj  The matches will be played at the Gaj Kočevje Stadium. Turnir će otvoriti ministar sporta Slovenije i američki ambasador u ovoj zemlji.

Orlovi su za ovaj turnir spremili zavidan roster na kojem se nalazi bivši i sadašnji prvoligaški igrači. SAAF želi da ovom timu poželi sreću na takmičenju, a sigurni smo da će u ovom sastavu biti kandidati za prvo mesto.

U planu je bio i omladinski turnir, međutim zbog otkazivanja ekipa iz Španije i Austrije nije bilo dovoljno ekipa. Da podsetimo, Orlići do 11 godina ove godine su se takmičili u ligi Austrije i ostvarili su zavidan rezultat.

Srećno Orlovi!