Rebelsi bolji od Vidri u prijateljskom meču

1299
Rebelsi savladali Vidre
Foto: Vladimir Šutvić

U subotu, 17. avgusta na stadionu FK Krajina u Banja Luci, u prijateljskom duelu snage su odmerili Vidre Bečej i domaćini susreta Rebels Banja Luka. Meč je odigran po arena formatu (8vs8) sa četvrtinama koje su iznosile po 12 minuta.

Prvi napad na meču pripao je gostima, ali odbrana domaćina iz Banja Luke forsira prvi fumble na utakmici i omogućava svom napadu povoljnu poziciju. Nedugo zatim novajlija u ekipi Rebelsa trkač Kosta Ivičić postiže svoj prvi tačdaun trčanjem od 13 jardi, a QB domaćih Aleksandar Batar postiže uspešnu konverziju za vođstvo domaćih od 8:0. Odbrana domaćih se vraća na teren i LB Benjamin Popović obara gostujućeg kvoterbeka Prkosovačkog u endzoni i postiže safety za 10:0.

Posle ispucavanja Vidri QB domaćih Batar uključuje skoro sve svoje skill igrače, WR Stefan Vasić beleži dva hvatanja, WR Bogdan Stupar wildcat trčanje od 9 jardi i TE Mladen Krivaja takođe pretvara svoje hvatanje u prvi down za Rebelse. Odličan drive ponovo završava RB Kosta Ivičić trčanjem od 7 jardi, kao i konverziju za dva poena (18:0). Napad Vidri se vraća na teren, ali odbrana Rebelsa ne dozvoljava veliki napredak i sa dva obaranja protivničkog QB forsira promenu poseda.

Treći napad domaćih otvara Aleksandar Batar trčanjem od 14 jardi, a završava tačdaunom WR Stefan Vasić wildcat trčanjem od 10 jardi, dok drugi WR Bogdan Stupar uspešno pretvara konverziju za dva poena (26:0). Sa tim rezultatom se odlazi na poluvreme.

U drugom poluvremenu u napad Rebelsa ulazi novajlija na poziciji QB Saša Kljujić, ali dobrim potezima odbrane Bečejaca napad Rebelsa biva zaustavljen. Poneseni dobrom igrom u odbrani, Vidre TD pasom Nikole Prkosovačkog za Marka Klineca postižu tačdaun i smanjuju rezultat na 26:6.

QB domaćih Aleksandar Batar je zaslužan za najlepši potez na meču trčanjem za tačdaun od 75 jardi, a TE Mladen Krivaja je hvatanjem uspešno realizovao konverziju za 34:6. Posle toga CB Bogdan Stupar beleži INT i daje svom napadu još mogućnosti za postizanje poena. U nastavku meča ofanzivna linija Rebelsa u sastavu Popović, Radivojac, Šormaz pruža svome kvoterbeku dobru zaštitu, koji pronalazi TE Mladena Krivaju za tačdaun dodavanjem od 24 jarde, dok je za uspešnu konverziju zaslužan Batar trčanjem od 2 jarda (42:6), čime i okončava utakmicu.

Potrebno je naglasiti da je gostujuća ekipa Vidri iz Bečeja došla u veoma kombinovanom sastavu na kojoj su debitovala tri igrača koji do sada nisu nastupali na utakmicama. Sama utakmica je protekla u prijateljskom tonu i druženje je nastavljeno na stadionu gde su igrači obe ekipe razmenjivali iskustva.

Banja Luka Rebels 42 : 6 GTC Vianor Vidre Bečej
Stadion FK Krajina, 17.8.2019. 11.00

1/2 – 14 : 6
8:0 Kosta Ivičić trčanje 13 jardi, TPC Aleksandar Batar
10:0 Safety Benjamin Popović
18:0 Kosta Ivičić trčanje 7 jardi, TPC Kosta Ivičić
26:0 Stefan Vasić trčanje 10 jardi, TPC Bogdan Stupar
2/2 – 19 : 0
26:6 Nikola Prkosovački pas za Marka Klineca
34:6 Aleksandar Batar trčanje 75 jardi, TPC Mladen Krivaja
42:6 Aleksandar Batar pas za Mladena Krivaju 24 jarde, TPC Aleksandar Batar