Najava prijateljske utakmice Banja Luka Rebels – Vidre Bečej

979
Banja Luka Rebels - Vidre Bečej

U subotu od 11 časova na stadionu FK Krajina igra se prijateljski meč između domaćih Banja Luka Rebelsa i ekipe GTC Vianor Vidre Bečej. Tom prilikom razgovarali smo sa predsednikom Rebelsa Aleksandrom Dragojevićem.

Rebels Banja Luka je osnovan 2018. godine i odmah nakon prvog treninga je izgledalo da bi to mogla biti jedna jako lijepa priča i pravo osvježenje na sportskom nebu u gradu na Vrbasu. Bez prethodnog iskustva u ovom sportu, a sa željom da američki fudbal koji su do tada gledali samo preko malog ekrana dovedu na tlo Banjaluke grupa momaka je odmah zavrnula rukave i počela da pravi prve fudbalske korake na stadionu Krajina koji je od samog početka pa sve do danas bio naš dom.

Zahvaljujući pomoći klubova iz BiH i Srbije dobili smo odgovarajuću opremu za trening i odigravanje utakmica. Nakon 10 mjeseci treninga okupili smo 20 igrača koji su bili spremni da odigraju prvu zvaničnu utakmicu u okviru Razvojne lige Bosne i Hercegovine. Na našoj Krajini ugostili smo ekipu Sarajevo Spartansa i doživjeli ubjedljiv poraz. U poslednjem kolu ostvarili smo i našu prvu pobjedu. Na domaćem terenu savladali smo ekipu Tuzla Saltminers.

U aprilu ove godine u našem gradu ugostili smo ekipu Mladenovac Forestlanders i sa njima odigrali prijateljsku utakmicu. Tim putem želimo da nastavimo i dalje tako da ovom prilikom najavljujemo novu prijateljsku utakmicu. U subotu 17. avgusta u Banjaluci ugostićemo ekipu Vidre iz Bečeja. U budućnosti se nadamo dobroj saradnji sa klubovima iz Srbije od kojih možemo mnogo da naučimo”, rekao je Dragojević.

Ekipa Vidri iz Bečeja ove godine takmičila se u Arena ligi Srbije. Zabeležila je jednu pobedu i tri poraza.

Na utakmicu idemo u nešto slabijem sastavu, ali svakako prvobitni cilj je druženje i uspostavljanje produbljene saradnje između klubova. Takođe, imamo četiri nova igrača koji nikad do sad nisu debitovali na utakmici. Tako da uz dobru zabavu i druženje cilj nam je da probamo ove momke”, izjavio je predsednik i kapiten Vidri Filip Avramov.