Milorad Novaković najbolji defanzivac u Srbiji, Ivan Pleva ofanzivni igrač godine

1980
Milorad Novaković MVP
Foto: Igor Lazarević

Defanzivni linijaš kragujevačkih Divljih veprova Milorad Novaković najbolji je odbrambeni igrač Sport Klub Prve lige Srbije u 2019. godini! Novaković je predvodio odbranu aktuelnih šampiona koji su ove sezone primili samo 78 poena u regularnom delu sezone.

U velikoj konkurenciji Milorad Novaković je glasovima predstavnika klubova pobedio sa 6 bodova. Iza njega ostali su kapiten Vukova LB/S/WR Ivan Nedeljković sa 5 poena, njegov saigrač LB David Jevremović sa 4, kao i Novakovićev saigrač iz ekipe Veprova DB Ivan Radojičić koji je takođe imao 4 boda.

„Veoma sam počastvovan izborom, iako možda najmanje zaslužujem ove godine u odnosu na prethodne, s obzirom da sam preskočio nekoliko utakmica zbog povreda. Ima nekoliko igrača, pogotovo u mojim redovima, koji su podjednako zaslužili ovu nagradu, ali u svakom slučaju mi je jako drago što mogu da nosim titulu najboljeg defanzivca Prve lige Srbije. U finalu ove godine, kao i svake druge, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu sa dosta atraktivnih poteza, fer i poštenu borbu sa obe strane i nadam se da neće biti povreda. Vukovi su naši dobro poznati rivali i karte su otvorene. Ovo je finale, tako da će oni kao i mi maksimalno izgarati na terenu i definitivno će utakmica biti tvrda i uzbudljiva za nas, kao i za publiku koju očekujem u velikom broju. Ove godine igrali smo jake utakmice u CEFL ligi i verujem da će nam to, uz domaći teren, dati prednost. Napravljen je fantastičan spoj iskusnijih igrača i mladih koji su željni dokazivanja. Ne želim da prognoziram, ali se svakako nadam da će titula ostati u Kragujevcu! Pozivam sve Kragujevčane i ljubitelje fudbala da u nedelju dođu na stadion, isprate ovaj spektakl i naravno navijaju za Divlje veprove”, rekao je Milorad Novaković.

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita Miloradu Novakoviću na apsolutno zasluženoj nagradi i želi mu, kao i ostalim defanzivcima, da svoje odlične partije ponove ove jeseni na utakmicama reprezentacije Srbije protiv Češke i Francuske.

Za nagradu MVP odbrane klubovi su glasali samo za domaće igrače. Predstavnici klubova ovako su rasporedili svoje glasove:

Milorad Novaković MVP

RB Plavih zmajeva Ivan Pleva, osim nagrade za MVP lige, odneće i trofej MVP napada. Pleva je sa 9 TD predvodio Zmajeve do plejofa i imao je nekoliko fantastičnih utakmica ove sezone.

Kao i za trofej MVP odbrane, za najkorisnijeg igrača u napadu glasalo se za domaće igrače. Predstavnici klubova su ovako glasali:

Ivan Pleva