Mladen Zlatić MVP Druge lige Srbije!

1985
Mladen Zlatić Banat Bulls

Na osnovu glasova predstavnika klubova Druge lige Srbije, za najboljeg igrača ove sezone izabran je QB ekipe Banat BullsMladen Zlatić.

Za najboljeg odbrambenog igrača (DPOY) izabran je HC i LB ekipe Klek Knights Luka Škorić, dok je najbolji napadač (OPOY) QB i OC Kikinda Mamuta Branislav Fekete.

Mladen Zlatić

Mladen Zlatić je dete vršačkih Lavova za koje je nastupao od 2005. do 2009. godine. Sledeću sezonu, 2010. godine, proveo je u ekipi drugog finaliste DLS 2019 Klek Knights. Potom se vratio u Lavove gde je igrao od 2011. do 2015. godine. Zlatić je proveo i jednu sezonu u inostranstvu, 2016. godine igrao je u Nemačkoj za ekipu Offenbach Rockets. Sledeće dve godine bio je član beogradskih Plavih zmajeva, a 2017. je bio i najbolji QB Sport Klub Prve lige Srbije. Ove godine, ponovo se vratio kući i nastupa za Banat Bulls, klub koji je nastao fuzijom Vršac Lavova i Pančevo Pantera.

Skromni Zlatić napominje da je zvanje MVP lige priznanje za klub Banat Bulls pre svega i tvrdi da je ovogodišnjim rezultatima najviše dobrinela sjajna atmosfera u ekipi: „Od prvog dana, svi smo radili kao jedan, svako je davao svoj maksimum na treninzima i progresivno napredovao. Mislim da je to ključ našeg rasta i dosadašnjeg uspeha ove sezone. Naravno, u svemu tome ima udela odličan stručni kadar ekipe na čelu sa glavnim trenerom i ofanzivnim koordinatorom Bojanom Milićem, kao i defanzivnim koordinatorom Predragom Durlić-Vujićem”.

Za svaku dobru QB sezonu, ofanzivna linija je najvažniji faktor. Zlatić nije propustio da pohvali tu grupu: „Ofanzivna linija našeg tima je stub napada ove godine. Blokovi su tačni, momci su na zadatku i u apsolutnom fokusu ceo meč. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ove godine OL čine višegodisnji igrač Lavova, kao i beogradskih Vukova i Plavih zmajeva, G/C Marko Anović, zatim reprezentativni OT Miljan Džogazović, velika nada i budućnost kluba G Ivan Kanački, centar koji je sve bolji u ključnim trenucima Aleksandar Pitik, kao i momci koji su jednako zaslužni za svaki osvojeni jard: OT Damir Nasufi, G Marko Toman i Stefan Petrović i jedan od veterana Lavova, koji je sve bolji kako godine odmiču, Branislav Jovanović. Oni su sjajan tim u timu, ko god bio na terenu, prave sjajne rotacije, menjaju pozicije u toku meča, prava su uigrana mašina spremna za velika dela”, istakao je MVP Druge lige Srbije.

Pred finale Mladen Zlatić je svestan da su Bikovi favoriti: „Sve je na nama. Ako ispoštujemo dogovor i zacrtani plan sa treninga, rezultat neće izostati. Ali ovo je finale! Sve je moguće. Znajući Vitezove vrlo dobro, siguran sam da oni neće doći u Vršac na izlet i sa podignutom belom zastavom. Mi smo toga svesni i spremni da zajedno sa njima priredimo gledaocima utakmicu za pamćenje”, prognozira Zlatić.

Mladen Zlatić je ove sezone bacio 10 pasova za TD i dodao jedan trčanjem.

Evo kako su glasali predstavnici klubova:

Bodovi

Banat Bulls Kikinda Mammoths Klek Knights Požarevac Pastuvi Zemun Pirates

3

Luka
Škorić

Klek
Knights

Luka
Škorić

Klek
Knights
Branislav
Fekete
Kikinda
Mammoths
Mladen
Zlatić

Banat
Bulls
Nemanja
Milosavljev

Kikinda
Mammoths

2

Lazar
Sporin

Klek
Knights

Mladen
Zlatić

Banat
Bulls
Mladen
Zlatić

Banat
Bulls
Branislav
Fekete

Kikinda
Mammoths

Mladen
Zlatić

Banat
Bulls

1 Branislav
Fekete

Kikinda
Mammoths
Strahinja
Brankov

Banat
Bulls
Jovan
Bojić

Zemun
Pirates
Jovan
Bojić

Zemun
Pirates

Luka
Škorić

Klek
Knights

 

Finale Druge lige Srbije između ekipa Banat Bulls i Klek Knights igra se u nedelju 30. juna od 17 časova na Gradskom stadionu u Vršcu.