SBB Vukovi završili regularni deo sezone ubedljivom pobedom nad Jagodinom – PLS 2019

1279
SBB Vukovi vs Stršljeni
Foto: Branimir Milovanović

Beogradski SBB Vukovi ubedljivo su savladali ekipu Jagodina Black Hornets u poslednjoj utakmici regularnog dela sezone Sport Klub Prve lige Srbije. Rezultat je bio 57:6 u korist domaćina.

Vukovi su odlučili da i ovaj meč odigraju bez startnog QB Livaja Planta i na teren su poslali dva import RB – Džozefa Fergusona i Džoa Berdžerona, koji su u tandemu bili preveliki zalogaj za odbranu Hornetsa. Ekipa Jagodine u Beograd je došla u podmlađenom sastavu. Šansu je pružila članovima kadetske selekcije koji su se nametnuli dobrim igrama i rezultatima u kadetskoj ligi. Oni su dobili više prostora na terenu i priliku da u borbi sa veteranima steknu dragoceno iskustvo.

Poentiranje je otvorio Džozef Ferguson trčanjem za 45 jardi. Potom je odbrana dobro reagovala i safety je ubeležio Aimen Mezgič. Prvu četvrtinu zatvorio je Mladen Stojanović trčanjem za 5 jardi.

U drugom delu igre, Berdžeron je zamenio Fergusona i ušao u end zonu posle trčanja za 10 jardi. Potom junior QB Dimitrije Obradinović stupa na scenu i upošljava Slavoljuba Dukovskog koji je do end zone stigao posle 70 jardi. U odsustvu Livaja Planta, RB Džo Berdžeron je potom bacio i prvi TD ove sezone. On je pronašao Zorana Todorovića za 11 jardi. Na poluvreme se otišlo rezultatom 36:0.

U trećoj četvrtini Vukovi su spustili gas. Jedine poene ubeležio je Ferguson, ponovo dugim trčanjem za 35 jardi.

U poslednjoj deonici, Obradinović je pronašao Kolibara za 20 jardi i TD, a potom je Jagodina postigla jedine poene kada je QB Kristofer Poup našao mladog Nikolu Kostića za 50 jardi. Konačan rezultat postavili su najbolji akteri susreta Obradinović i Ferguson, kada je mladi QB uposlio Amerikanca pasom za 39 jardi i konačan rezultat 57:6.

Naredne nedelje počinje plejof. SBB Vukovi Beograd dočekuju gradske rivale Blue Dragons, dok će u Kragujevcu Divlji veprovi započeti odbranu titule protiv Novi Sad Wild Dogs.

SBB Vukovi Beograd 57 : 6 Jagodina Black Hornets
Stadion BASK, 16.6.2019. 17.00

1/4 – 15 : 0
7:0 Džozef Ferguson trčanje 45 jardi, PAT Željko Stegnjaja
9:0 Aimen Mezgič safety
15:0 Mladen Stojanović trčanje 5 jardi, PAT neuspešan
2/4 – 21 : 0
22:0 Džo Berdžeron trčanje 10 jardi, PAT Željko Stegnjaja
29:0 Dimitrije Obradinović pas za Slavoljuba Dukovskog 70 jardi, PAT Željko Stegnjaja
36:0 Džo Berdžeron pas za Zorana Todorovića 11 jardi, PAT Željko Stegnjaja
3/4 – 7 : 0
43:0 Džozef Ferguson trčanje 35 jardi, PAT Željko Stegnjaja
4/4 – 21 : 6
50:0 Dimitrije Obradinović pas za Miloša Kolibara 20 jardi, PAT Željko Stegnjaja
50:6 Kristofer Poup pas za Nikolu Kostića 50 jardi, TPC neuspešan
57:6 Dimitrije Obradinović pas za Džozefa Ferguson 39 jardi, PAT Željko Stegnjaja