Divlji veprovi ubedljivi protiv Zmajeva pred početak plejofa – SK PLS 2019

1007
Divlji veprovi protiv Zmajeva
Foto i tekst: Igor Lazarević

U poslednjem kolu Sport Klub Prve lige Srbije, kragujevački Divlji veprovi ubedljivo su savladali beogradske Plave zmajeve rezultatom 69:0, zadržavši na taj način maksimalan učinak na kraju ligaškog dela sezone.

Domaći su u ovom duelu bili daleko kvalitetniji rival, što zaista ne čudi pošto je u Kragujevac ekipa Zmajeva došla u kombinovanom sastavu i pružila veču šansu najmlađim igračima, s obzirom da ovaj duel nije imao rezultatski značaj. Bez Ivana Pleve Zmajevi nisu mogli da pruže veliki otpor i doživeli su drugi poraz ove sezone od divizijskog rivala.

Američki RB Nik Lasejn tri puta je stizao do end zone, od čega dva trčanjem i jednom posle kikofa. Napadom je sigurno komandovao QB Džejk Sison, koji se najpre trčanjem upisao u poentere, a zatim četiri puta asistirao svojim hvatačima – Petru Goiću i mladim nadama Tomi Todoroviću i Milošu Petroviću koji je postigao dva tačdauna.

U međuvremenu, nagrade za dobru igru odbrane stizale su u vidu intersepcija, famblova i sekova, a Aleksa Stevanović uspeo je sve to da kruniše vraćanjem fabla za tridesetak jardi. Tačku na utakmicu stavio je Mihailo Novaković, kome nije bilo teško da istrči preostali jard, nakon još jednog isforsiranog fambla u blizini end zone Zmajeva.

Narednog vikenda startuje plejof. Kragujevčani u polufinalu dočekuju ekipu Novi Sad Wild Dogsa, dok će Zmajevi na megdan Vukovima.

Jedan od iskusnijih igrača Zmajeva Srđan Aleksandrović izneo je razloge zbog kojih je došla slaba igra: „Ubedljiv poraz od Veprova nas nije izbacio iz koloseka, ali nas jeste malo uzdrmao. U Kragujevac smo otišli bez pola tima. Gotovo većina nosilaca igre napada i odbrane nije igrala ovaj meč, zbog povreda i poslovnih i fakultetskih obaveza. Zato su priliku dobili mnogi mladi igraci koji su imali vatreno krštenje. Moram priznati i da smo se opustili previše i ušli ležerno u utakmicu koja nije imala rezultatski značaj. Sve to kulminiralo je već u prvoj četvrtini, kada smo olako primili 3 TD. Krivi smo za tu ležernost i opustenost, ali okrećemo se ka meču sezone sledećeg vikenda u gostima protiv gradskog rivala”, rekao je Aleksandrović.

Divlji Veprovi Kragujevac 69 : 0 Plavi zmajevi Beograd
Stadion Čika Dača, pomoćni teren, 16.6.2019. 17.00

1/4 – 21 : 0
7:0 Nik Lasejn trčanje 30 jardi, Petar Goić PAT
14:0 Džejk Sison trčanje 45 jardi, Petar Goić PAT
21:0 Nik Lasejn trčanje 70 jardi, Petar Goić PAT
2/4 – 6 : 0
27:0 Džejk Sison pas 4 jarda ka Goiću, TPC neuspešan
3/4 – 21 : 0
35:0 Nik Lasejn vraćanje kikofa 65 jardi, TPC Petar Goić
42:0 Džejk Sison pas za Tomu Todorovića 9 jardi, Petar Goić PAT
48:0 Aleksa Stevanović vraćanje fambla 31 jard, neuspešan PAT
4/4 – 21 : 0
56:0 Džejk Sison pas za Miloša Petrovića 37 jardi, TPC Aleksa Stevanović
63:0 Džejk Sison pas za Miloša Petrovića 42 jarde, Petar Goić PAT
69:0 Mihailo Novaković trčanje 1 jard, PAT neuspešan