Obrenovac Hawks slavili protiv Ajkula u Šapcu

1012
Šabac Ajkule Obrenovac Hawks

U svom prvom meču Arena liga Srbije ove sezone Obrenovac Hawks odigrali su veoma raznovrsno u napadu i zabeležili pobedu u gostima protiv neugodne ekipe Šabac Sharks rezultatom 25:12.

Obrenovčani su mnogo bolje otvorili susret i nisu dozvolili domaćinima da poentiraju do poslednje četvrtine. U tom momentu rezultat je bio 0:19 i utakmica je bila maltene rešena, ali ekipa Ajkula pokazala je kako ekipa treba da se bori do kraja utakmice.

Poentiranje je započeo RB Hawks Stefan Ljumović trčanjem za 10 jardi u prvoj četvrtini (0:6). U drugoj je QB Pavle Ivanović bacio pas za Đorđa Radonjića za 15 jardi, posle čega je Ljumović doneo ekstra poen. Rezultatom 0:13 otišlo se na poluvreme.

U nastavku Ivanović je pasom pronašao Ljumovića, koji je ovaj put došao do end zone posle 30 jardi.

Tek u poslednjoj deonici probudili su se Šapčani. Stefan Simanić je duži napad završio trčanjem za 2 jarde. Njegov imenjak iz suprotnog tabora Ljumović pobrinuo se da ne dođe do neizvesnosti i novim TD trčanjem vratio prednost na 19 razlike (6:25).

Konačan rezultat postavio je Mladen Kojić hvatanjem i trčanjem za 40 jardi (12:25).

Đorđe Radonjić je osim hvatanja za TD imao i jednu presečenu loptu u odbrani, a Aleksandar Jovičić takođe je imao nekoliko bitnih hvatanja. U odbrani Hawksa osim Radonjića, loptu je presekao i Ivan Pantić, a po fumble su pokupili Jovan Čanić i Ivan Popović.

Na dobru partiju Obrenovca senku je bacila povreda Nemanje Ivanovića, kojem ovom prilikom želimo brz oporavak i povratak na teren.

Na to se posle utakmice posebno osvrnuo trener Hawksa Filip Jovanović: „Želim pre svega da posvetimo ovu pobedu Nemanji Ivanoviću, našem igraču koji je doživeo prelom potkolenice u finišu prvog poluvremena. Dao je veliki doprinos u igri na obe strane terena i bio je među najzaslužnijima za odlazak na odmor sa vođstvom od 13:0. Kada je reč o samoj igri, napravili smo dosta grešaka na početku meca. Pre svega u napadu, u segmentima gde se prosto videlo neiskustvo pojedinih igrača. U tom delu meča odbrana je fantastično funkcionisala i obezbedila da greške napada prođu nekažnjeno. Kako je utakmica proticala, napad je uspostavio ritam, kontrolisao utakmicu dugim drajvovima i što je najbitnije, uspevao da realizuje prilike ispred protivničke endzone. Moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan igrom svojih momaka, ali postoji još mnogo prostora za napredak. Sledećeg vikenda igramo protiv Bečeja. Znamo da su se dosta pojačali ove godine i da su doveli nekoliko kvalitetnih igrača sa superligaškim iskustvom iz Sombora i Vrbasa. Iako smo pobedili Šabac, Bečej je jasni favorit u ovoj utakmici. Mi ćemo se potruditi da popravimo neke greške i pružimo dobru predstavu protiv Vidri”, rekao je Jovanović.

Šabac Sharks 12 : 25 Obrenovac Hawks

1/4 – 0 : 6
0:6 Stefan Ljumović trčanje 10 jardi, neuspešan PAT
2/4 – 0 : 7
0:13 Pavle Ivanović pas za Đorđa Radonjića 15 jardi, PAT Ljumović
3/4 – 0 : 6
0:19 Pavle Ivanović pas za Stefana Ljumovića 30 jardi, neuspešan PAT
4/4 – 12 : 6
6:19 Stefan Simanić trčanje 2 jarde, neuspešan PAT
6:25 Stefan Ljumovic trcanje 5 jardi, neuspešan PAT
12:25 Mladena Kojića 40 jardi, neuspešan PAT