Obrenovac Hawks gostuju u Šapcu u svojoj prvoj utakmici ove sezone

1069
Obrenovac Hawks

Pošto je utakmica između Obrenovca i Bečeja odložena, prvu utakmicu ove sezone Obrenovac Hawks prvu utakmicu ove sezone igra u Šapcu protiv Ajkula.

Ekipa Šabac Sharks u prvom kolu izgubila je od Vidri u Bečeju, tako da će ovog vikenda probati da zabeleže prvu pobedu i to na domaćem terenu. U Bečeju, Šabac je odigrao egal utakmicu do poslednje četvrtine, kada su Vidre iskoristile prednost domaćeg terena i sa dva TD rešile utakmicu.

Tim Ajkula i dalje predvode iskusni prvotimci i treneri: OL Marko Vujović, WR/DB Marko Simić i DL Borisav Marković.

Šabac vs Obrenovac

Obrenovac je spreman za gostovanje, a za naš sajt razgovarali smo sa glavnim trenerom Hawks-a Filipom Jovanovićem: „Šabac je izgubio u prvom kolu od ekipe Bečeja, ali sam siguran da nisu prikazali ni delić onoga što mogu. Sastavljeni su od momaka iz čak tri grada (Šapca, Valjeva i Sremske Mitrovice), što im omogućava da širokom rotacijom ostanu svežiji od svojih protivnika. Pored dugačkog rostera, tu je i trener koji poseduje višegodisnje iskustvo u najvišem rangu takmičenja. U pitanju je ozbiljan protivnik koji će na svom terenu imati ulogu favorita. Sa druge strane, mi ćemo pokušati da nastavimo ciklus koji smo započeli prošle godine sa momcima iz našeg podmlatka, iako je u pitanju malo drugačiji format takmičenja, tj. Arena liga Srbije. Cilj ostaje isti, a to je da podižemo kvalitet igre sa svakom novom utakmicom i treningom, očekujući da će rezultati u nekom trenutku doći kao plod takvog rada. Veoma smo zadovoljni kako smo odradili ovaj pripremni period, pogotovo zato što smo odigrali nekoliko zajedničkih trening utakmica sa ekipama iz divizije centar – Smederevo Bedemima i Mladenovac Forestlandersima”, rekao je Filip Jovanović HC Obrenovca.

Glavnu pretnju Šapcu činiće QB Pavle Ivanović, RB Stefan Ljumović i WR Jovan Čanić.

Utakmica počinje u nedelju u 13 časova na Gradskom stadionu u Šapcu.