Najava odlučujućih turnira U15 fleg lige Srbije

1446

Ovog vikenda igraju se treći i poslednji turniri u Grupi Sever i Grupi Jug, koji će odlučiti ko će se plasirati na finalni turnir, gde će pobednik odneti titulu šampiona U15 fleg lige Srbije.

Na pomoćnom terenu FK Smederevo kod stare železare, u subotu 1. juna od 12 časova igraće se treći turnir u Grupi Jug. Trenutno je na prvom mestu Jagodina koja nije upisala poraz i praktično je obezbedila plasman za finalni turnir. Za drugu poziciju koja vodi na završni turnir boriće se Kraljevo Royal Crowns koji trenutno imaju skor 4-2 i u dobroj su poziciji, dok će Kragujevac Wild Boars pokušati da ih sustignu iako zaostaju dve pobede. Smederevo Bedemi nemaju šanse za prolaz, ali očekuje se njihova velika borba na domaćem terenu, kako bi upisali pobedu u ovoj sezoni i napravili podstrek za sledeću.

Još zanimljivija borba očekuje se na Novom Beogradu, gde Orlovi organizuju poslednji turnir Grupe Sever. Turnir se igra u nedelju, 2. juna na terenu IMT, takođe od 12 časova. Inđija se posle prva dva turnira pozicionirala na prvo mesto, ali ni ona nije osigurala prolaz. Na drugom i trećem mestu sa istim skorom 5-3 nalaze se debitanti Subotica Gorillas i domaćini Novi Beograd Orlovi. Između ovih ekipa očekuje se velika borba i vrlo zanimljive utakmice. Minimalnu šansu za prolaz imaju i SBB Vukovi, ali osim što bi morali da zabeleže sve četiri pobede, na ruku bi morali da im idu i rezultati na drugim utakmicama. Zemun Pirates nemaju šansu da prođu, ali kao i Vukovi, mogu Indiansima, Gorilama i Orlovima da pomrse račune.

Turnir U15 flag

Pozivamo sve ljubitelje američkog fudbala u Srbiji da posete terene i pruže podršku deci koja vredno trenira svake nedelje kako bi se spremila za takmičenje. Ovi turniri su kruna njihovog rada i rada klubova. SAAF želi da se zahvali svim učesnicima i svima koji su uložili napor da se ovakvi turniri održavaju svake sezone.