Vitezovi tesno pobedili u Zemunu

1208
Klek Vitezovi

Izuzetno zanimljiva utakmica viđena je u Zemunu u okviru trećeg kola Druge Lige Srbije. Mladi Pirati su skupo prodali kožu na domaćem terenu nešto iskusnijim Vitezovima, koji su očekivali da će se lako prošetati Zemunskim kejom. Vitezovi su morali litre znoja da ostave i da strepe do samog kraja meča.

Bolje pripremljeni i silno motivisani domaćini od starta bolje kreću u utakmicu i uspevaju da povedu pasom od 15 jardi kvoterbeka Jovana Bojića za Nemanju Petkovića. Vitezovi su imali odgovor, trčanjima i igrom kratkih pasova polako su osvajali teren, a završni udarac sneak-om zadao je kvoterbek gostiju Lazar Sporin. Posle promašenog pata Vitezova rezultat posle prve četvrtine je glasio 7:6 za Pirate.

Mladi i perspektivni Zemunci nisu se predavali nego su nastavili još jače pa su novim pasom, ovog puta od 18 jardi istog tandema Bojić-Petković i novim uspešnim patom iskusnog Dragutina Žikića, poveli 14:6. Iako se odbrana Vitezova povijala, napad je i dalje odlično funkcionisao. Na ovoj utakmici maestralni Lazar Sporin pronašao je samog u otvorenom delu terena jednog od najmlađih igrača tima Luku Mačkića koji je iskoristio ovaj poklon odbrane Pirata i poentirao za celih 35 jardi. I kiker gostiju Zdravko Vujanov je pogodio pa je skor na poluvremenu bio 14:13 za Pirate.

Između dva poluvremena odbrana Vitezova se sabrala. Luka Škorić, glavni trener i kapiten ekipe, ohrabrio je ekipu Kleka u poluvremenu. Ipak u trećoj četvrtini viđen je samo jedan uspešan pokušaj za fild gol gostiju, kiker Vujanov je bio uspešan sa 33 jarde.

Pirati su se držali su se u igri do samog kraja, ali su ih dve kardinalne greške koštale možda i pobede u ovom meču. Naime, imali su lep drive krajem treće četvrtine, ali iako su pokušali sa fild golom, taj njihov pokušaj je izblokiran od strane defanzivnog enda gostiju Jovana Krajnovića, a pokupljenu loptu Luka Mačkić je vratio do 30 jardi od end zone Pirata.

Trčanjima Škorića i Filipa Šapurića, gosti su se opet približili end zoni, a onda se opet sjajni Sporin ušunjao za novi tačdaun, njegov drugi trčanjem.

Do kraja Pirati su pokušali sve, poslednju šansu i nadu im je ugasio još jedan Luka, ali ovog puta Brković, kornerbek Vitezova, koji je na dva minuta do kraja presekao loptu u end zoni i tako osigurao pobedu gostima.

Obe ekipe su dale maksimum, a pobedila je malo iskusnija i kvalitetnija ekipa. Vitezovi su na taj način podigli svoj skor na dve pobede bez poraza, a Pirati iako imaju skor 0-2 su pokazali veliki napredak u igri što im daje nadu za naredne utakmice u Kikindi i pogotovo sa Požarevcem sa kojim će se najverovatnije boriti za poslednje mesto u playoff-u.

QB Kleka Lazar Sporin odigrao je odličnu utakmicu: „Izuzetno težak meč za nas, pomalo i neočekivano, delom i zbog toga što smo imali utakmicu prošle nedelje, dok su Pirati odmarali. Napad je lepo otvorio utakmicu, bili smo raznovrsni, pas igra je bila na nivou, trčanje takođe, tako da je iz moje perspektive bilo odlično. Hvala domaćinu na odličnoj utakmici, kao i mojim momcima, a posebne pohvale mojoj ofanzivnoj liniji, bili su odlični”, istakao je Sporin.

Zemun Pirates 14 : 23 Klek Knights
Teren OŠ Sutjeska Zemun, 11.5.2019. 16.00

1/4 – 7 : 6
7:0 Jovan Bojić pas 15 jardi za Nemanju Petkovića, PAT Dragutin Žikić
7:6 Lazar Sporin trčanje 1 jard, PAT neuspešan
2/4 – 7 : 7
14:6 Bojić pas 18 jardi za Petkovića, PAT Žikić
14:13 Sporin pas 35 jardi za Luku Mačkića, PAT Zdravko Vujanov
3/4 – 0 : 3
14:16 Vujanov 33 jarde field goal
4/4 – 0 : 7
14:23 Sporin trčanje 1 jard, PAT Vujanov