CEFL: Neuspešan drugi vikend, Veprovi poraženi, Vukovi završili takmičenje

1352
CEFL
Foto: Igor Lazarević

Posle odličnog vikenda pre mesec dana, kragujevački Wild Boars i beogradski SBB Vukovi nisu ponovili uspehu CEFL takmičenjima. Veprovi su gostovali Panterima u Vroclavu, a Vukovi su dočekali italijanski tim Bolzano Giants.

Šampioni Srbije savladani su u Poljskoj. Vroclav Panteri su bili preveliki zalogaj za Veprove i slavili su sa 70:13. Kragujevčani posle ove utakmice u CEFL ligi imaju skor od 1-1 i čeka ih poslednja utakmica protiv švajcarskog tima Calanda Broncos.

Jedan od najboljih poljskih timova silovito je krenuo. Posle 2 uvodna panta prvi dobar drive završio je domaći igrač Konrad Starčevski koji stasom podseća na bivšeg RB Pitsburg Stilersa Džeroma Betisa. Potom na scenu stupa američki import QB Toni Doson koji je u prvoj četvrtini postigao TD trčanje i zajedno sa kikerom Pjotrom Golackim povisio rezultat na 14:0. U drugoj četvrtini Doson je bacio 3 TD pasa za još jednog stranca Bendžija Barnsa i njih dvojica su tada praktično rešili utakmicu.

Veprovi su se trgli u trećoj četvrtini. QB Džejk Sison je bacio odličan pas za Filipa Nedeljkovića i gosti su smanjili rezultat na 35:7. U odbrani je Nebojša Mirković dva puta sekovao Dosona, međutim napad nije nastavio sa poentiranjem. Posle toga Starčevski je istrčao novi TD, ovaj put za 15 jardi, a zatim je Doson pobegao Mirkoviću i odbrani Veprova i poentirao trčanjem za 73 jarde. Četvrtinu je završio Sison drugim pasom za TD, međutim u ovom momentu utakmica je bila praktično gotova.

U poslednjoj četvrtini domaći igrači Kvjatkovski i Gladki postigli su 3 tačdauna, a nepogrešili Gladki postavio je konačnih 70:13.

Veprovi u poslednjem kolu CEFL lige igraju protiv Calanda Broncosa, kojima mogu da pokvare plasman u finale, ali da bi to učinili moraće da odigraju mnogo bolju utakmicu, poput duela sa Istanbul Koč Ramsima, kada su pokazali za šta su sposobni.

Wroclaw Panthers 70:13 Kragujevac Wild Boars

1/4 – 14 : 0
7:0 Konrad Starčevski trčanje 2 jarde, PAT Pjotr Golacki
14:0 Toni Doson trčanje, PAT Pjotr Golacki
2/4 – 21 : 0
21:0 Toni Doson pas za Bendžija Barnsa 5 jardi, PAT Pjotr Golacki
28:0 Toni Doson pas za Bendžija Barnsa 24 jarde, PAT Pjotr Golacki
35:0 Toni Doson pas za Bendžija Barnsa 19 jardi, PAT Pjotr Golacki
3/4 – 14 : 13
35:7 Džejk Sison pas za Filipa Nedeljkovića 21 jard, PAT Petar Goić
42:7 Konrad Starčevski trčanje 15 jardi, PAT Pjotr Golacki
49:7 Toni Doson trčanje 73 jarde, PAT Pjotr Golacki
49:13 Džejk Sison pas 6 jardi, PAT neuspešan
4/4 – 21 : 0
56:13 Damijan Kvjatkovski trčanje 1 jard, PAT Pjotr Golacki
63:13 Damijan Kvjatkovski trčanje 3 jarde, PAT Pjotr Golacki
70:13 František Gladki trčanje 20 jardi, PAT Pjotr Golacki

Vukovi su na domaćem terenu završili takmičenje u CEFL kupu. Bolji od Čopora su bili Bolzano Giants i pobedili 42:27. Prva četvrtina je bila veoma izjednačena. Prvi drive su imali Vukovi i posle pasa Livaja Planta za potpuno samog Nikolu Simovića domaćini su poveli sa 6:0.

Prvi pokušaj Italijana zaustavljen je u crvenoj zoni kada je Ivan Nedeljković odlično intervenisao i Vukovi su posle fambla dobili novi posed. Međutim, posle drugog pokušaja Bolzano je došao u vođstvo. QB Ostin Gahafer bacio je pas za Džošuu Koksa u desni ugao endzone.

Vukovi su odgovorili u drugoj četvrtini. Dobar napad završio je Miloš Kolibar koji je uhvatio novi pas Planta posle skrembla. QB Vukova je potom finiširao poentiranjem za 2 poena i rezultat 14:7.

Italijani su potom odradili metodičan napad koji je završio RB Vilijam Petrone, a kiker Dela Vekija je doneo izjednačenje. Brzo posle toga, RB Džozef Ferguson je posle jedne screen akcije napravio najlepši potez na utakmici i pobegao celoj odbrani Bolzana za TD od 60 jardi. Italijani su opet odgovorili, a novi drive ovaj put je završen pasom za TD – Gahafer za Nikolo Galinu. Posle 2pt konverzije Vukovima je ostalo malo vremena, stigli su do polovine terena, ali dalje nisu mogli i na poluvreme se otišlo rezultatom 20:22. Tokom prvog poluvremena Livaj Plant je povredio koleno, ali iako je nastavio da igra videlo se u njegovim trčanjima da nije spreman 100%. I pored toga publika je bila raspoložena i očekivala je nastavak borbe za plasman u finale CEFL kupa.

Italijani su prvi imali loptu u drugom poluvremenu koje je obeležio RB Petrone. On je u trećoj četvrtini povećao prednost Giantsa posle još jednog dugog napada. Potom je isto uradio dva puta u četvrtoj četvrtini. Napad Vukova je potpuno stao zbog naleta odbrane Bolzana koja je u drugom poluvremenu odigrala fantastično, vođena igrom LB Aleksa Ferarija koji se razleteo po terenu. Pri rezultatu 35:20 Vukovi su krenuli dobar napad, ali posle fambla pri snepu vratili su se 20 jardi i nisu mogli da pretvore 4. daun. Petrone je još jednom ušao u end zonu, a poslednji napad Vukovi su završili jedinim poentiranje u drugom poluvremenu. Plant je pobegao od novog pritiska i bacio dugačak pas za Tiodora Grujovića, a Željko Stegnjaja je postavio konačan rezultat 42:27.

Posle utakmice LB Bolzana Aleks Ferari je bio uzuzetno raspoložen: „Došli smo u Beograd posle dvadesetak sati puta i odigrali odličnu utakmicu. Vukovi su odličan tim, ali uspeli smo u drugom poluvremenu da odigramo bolje u odbrani i odlepimo se. Sviđa mi se ovaj teren, sviđa mi se ovaj grad. Ko god nam dođe u finalu mislim da imamo šanse za trofej u finalu CEFL kupa”, rekao je Ferari.

QB Vukova Livaj Plant imao je tešku utakmicu, ali je pokazao veliko srce: „Oni su odličan tim i ponosan sam na moje saigrače kako su se borili. Ostavili smo sve na terenu, ali oni su bolji ekipa trenutno”, ocenio je Plant.

Trener Vukova Robert Čurčman takođe je istakao veliku borbu svog tima: „Nažalost nismo uspeli da prođemo. Očekuje nas gradski derbi u sledećem kolu protiv Plavih zmajeva. Idemo utakmicu u utakmicu i trudimo se da napredujemo”, izjavio je Čurčman.

SBB Vukovi Beograd 27:42 Bolzano Giants

1/4 – 6 : 7
6:0 Livaj Plant pas za Nikolu Simovića 15 jardi, PAT neuspešan
6:7 Ostin Gahafer pas za Džošuu Koksa 11 jardi, PAT Đuzepe Dela Vekija
2/4 – 14 : 15
14:7 Plant pas za Miloša Kolibara 12 jardi, TPC Livaj Plant
14:14 Vilijam Petrone trčanje 10 jardi, PAT Đuzepe Dela Vekija
20:14 Džozef Ferguson trčanje 60 jardi, TPC neuspešna
20:22 Gahafer pas za Nikolo Galinu 5 jardi, TPC Dominik Bundšu
3/4 – 0 : 8
20:28 Vilijam Petrone trčanje 2 jarde, PAT neuspešan
4/4 – 7 : 14
20:35 Vilijam Petrone trčanje 3 jarde, PAT Dela Vekija
20:42 Vilijam Petrone trčanje 1 jard, PAT Dela Vekija
27:42 Plant pas za Tiodora Grujovića 27 jardi, PAT Željko Stegnjaja