CEFL: Veprovi gostuju u Vroclavu, Vukovi dočekuju Bolzano

1201
CEFL
Photo: Igor Lazarević

Vreme je za drugi CEFL vikend ove sezone! Posle uspešnog starta naših klubova u Evropi i dobrih igara u SK Prvoj ligi Srbije, kragujevački Divlji Veprovi nastavljaju takmičenje u CEFL ligi, dok beogradske Vukove očekuje druga runda CEFL kupa.

Težak posao imaće aktuelni šampioni. U drugom kolu CEFL lige Veprovi putuju u poljski Vroclav gde će odmeriti snage sa ekipom Panthers-a. Ovaj tim je osnovan relativno skoro 2013. godine, a iza sebe imaju dve titule prvaka Poljske (2016. i 2017. godine) u okviru PLFA (Polish American Football League). Posle raskola u savezu Panteri su prešli u LFA (Liga Futbolu Amerykańskiego), zajedno sa Gdynia Seahawks i još 20 ekipa.

Najveći uspeh kluba je osvajanje IFAF Lige šampiona 2016. godine. Panteri su na domaćem terenu u Vroclavu savladali Milano Seamen sa 40:37, u poslednjoj sezoni kada je u ovom takmičenju nastupalo 12 klubova.

U poslednjem meču savladali su svoje rivale Gdynia Seahawks sa 42:7, uz odličnu igru importa Tonija Dosona i Bendžija Barnsa. U CEFL ligi odigrali su već dve utakmice. Prvo su izgubili od švajcarske ekipe Calanda Broncos sa 27:3, da bi u prošlom kolu savladali Istanbul Koç Rams sa 55:7.

Divlji veprovi idu u Vroclav u dobrom raspoloženju. U Prvoj ligi Srbije ostvarili su sve četiri pobede, uz ubedljivu pobedu u jedinom meču CEFL lige protiv Istanbul Koç Rams 53:36. Od svog dolaska u tim odličan utisak su ostavili importi QB Džejk Sison, RB Nik Lasejn i brazilski WR Pedro Mediči. Podršku imaju u WR Stefanu Borkoviću i RB Mihailu Novakoviću, a iskusna odbrana Veprova u svakoj narednoj utakmici igra sve bolje.

QB Džejk Sison očekuje dobru partiju Veprova: „Ovo će biti naša najteža utakmica do sad ove godine. Igramo na vrućem, gostujućem terenu. Očekujem veliku borbu sa obe strane. Ko napravi manje grešaka i ko bude imao loptu poslednji mogao bi da bude pobednik. Njihova odbrana pravi dobar pritisak, očekujem da nastave sa dosta bliceva pošto su uspevali da dođu do QBa u prošlim utakmicama. Ali dok god mi u napadu odradimo šta smo zacrtali, ne verujem da ćemo imati problema”, rekao je Sison.

Najveće oružje Sisona biće RB Nik Lasejn: „Očekujem da kontrolišemo utakmicu i nastavimo da dominiramo. Oni će da nastave da blicuju u odbrani, ali moraće da donesu odluku: da li da se fokusiraju na trčanje i dozvole našim risiverima da se rastrče ili da se fokusiraju na pas i da puste bekove da rade”, ocenio je Lasejn.

Utakmica počinje u subotu od 15 časova na Olimpijskom stadionu u Vroclavu. Utakmicu možete pratiti u prenosu na Sport Klubu 4, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Poljaka.

Beogradski SBB Vukovi u drugoj rundi CEFL kupa dočekuju italijansku ekipu Bolzano Giants. Ekipa Bolzana trenutno je lider italijanskog prvenstva sa skorom 6-0. Na terenu ih predvodi američki QB Ostin Gahafer, a na poziciji sejftija igra Džošua Koks koji je posle prošlogodišnjeg drafta imao probu u NFL timu Arizona Cardinals.

Ekipa Giants osnovana je prvi put 1983. godine, a posle prekida 1985. nastavili su sa takmičenjem 1989. godine. Bili su prvaci Italije 2009. godine. U prvoj rundi CEFL kupa lako su izašli na kraj sa Budapest Wolves koje su pobedili sa 36:19.

Vukovi su se oporavili posle jedinog poraza u sezoni i drugi put ove godine ubedljivo su savladali Wild Dogs. Snaga ekipe je u napadu koji predvodi QB Livaj Plant, videćemo da li će se oporaviti Džo Berdžeron, ali tu je i novo pojačanje Džozef Ferguson koji je na prvom meču postigao 4 TD u prvom poluvremenu. WR Novak Simović je u toku sezone uspostavio odličnu saradnju sa Plantom, a odbranu će predvoditi iskusni DB Ivan Nedeljković.

„Ono što znamo o Bolzanu je da su veoma ozbiljna ekipa. Trenutno su prvi u Italiji i to bez poraza. Ako uzmemo u obzir da je ekipa osnovana 1986. Godine, jasno je da govorimo o timu sa dugom tradicijom. Redovan su učesnik plejofa italijanske lige. Kad sve saberem, siguran sam da nas očekuje jako dobar fudbal i odlična utakmica u subotu u Beogradu”, rekao je Nedeljković.

Ukoliko savladaju Bolzano, Vukovi će se plasirati u finale CEFL kupa i igrati sa pobednikom duela Istanbul Hornets – Moscow Patriots. Zato dođite u subotu, 11. maja na BASK stadion i od 16 časova podržite Vukove u borbi za evropsko finale.