Veliki uspeh najmlađih Orlova u Austriji

1121
Orlići Austrija

Klub Orlovi Novi Beograd je prijavio petliće do 11 godina za austrijsku ligu – AFBO. Prve utakmice su se igrale 4. maja u Minhendorfu u blizini Beča. Drugog dana, odnosno 5. maja, takmičenje je nastavljeno u Gracu. Popularni Orlići stekli su ogromno, prekopotrebno iskustvo. U Austriju je ekipa Orlova vodila i domaće sudije Mariju Perić, Jelenu Vamović i Jovana Litričina koji su sudili u saradnji sa austrijskim i češkim sudijama.

Orlići

Austrijska liga se nastavlja i sledeći odlazak je zakazan za 18. i 19. maj, a utakmice će se igrati u Beču. Za sada Orlići zauzimaju treće mesto.

Orlići su do svoje prve pobede došli već u prvoj utakmici AFBO lige i to bez primljenog poena. Pobeđena je ekipa Vienna Knights sa 13:0.

U drugom meču, protiv domaćina iz Minhendorfa, Orlovi su bili jako blizu da dođu i do druge pobede, ali su sitnice odlučile. Ekipa Münchendorf Badgers je odnela tesnu pobedu – 13:7.

U poslednjem duelu prvog dana, momci iz Beograda nisu dozvolili da ih tesan poraz protiv domaćina uzdrma, pa su prvi takmičarski dan priveli kraju ubedljivom pobedom protiv ekipe Klosterneuburg Indians sa 19:0! Posle ove utakmice ekipa Orlova se vratila u smeštaj, posle čega je usledilo razgledanje grada. Sutradan je bio planiran put u Grac gde su odigrane još dve utakmice pre povratka u Beograd.

Prva utakmica i prva pobeda usledila u Gracu. Orlovi su igrali protiv Dark Angelsa iz Beča i savladali ih sa 28:12. U drugom meču, protiv Giants iz Graca su izgubili sa 27:18.

Orlići su se vratili u Beograd sa pozitivnim skorom od 3 pobede i 2 tesna poraza. Posle turnira predsednik Orlova Marko Rakočević bio je vrlo zadovoljan. „Mi smo ponosni na uložen trud i na sve što su momci pokazali na terenu i van njega. Sad nazad na treninge, pa da za dve nedelje budemo još bolji”, rekao je Rakočević.

Orlići

Srpska asocijacija američkog fudbala sigurna je da će mladi Orlovi biti još bolji u Beču i želi im svu sreću u nastavku takmičenja.