Black Hornetsi najbolji na prvom U15 fleg turniru

1643
Fleg
U organizaciji ekipe Jagodina Black Hornets održan je prvi fleg turnir za igrače do 15 godina ove sezone. Pored domaćina učestvovale su Kraljevske krune i Divlji veprovi, dok je ekipa Bedema iz Smedereva morala da se povuče ovog vikenda, tako da su njihove utakmice registrovane službenim rezultatom u korist protivnika. Do kraja U15 fleg sezone odigraće se još dva turnira.
Stršljenovi su bili najbolji i pobedili su u oba duela, dok su u meču za drugo mesto Kraljevčani bili bolji od Veprova:
Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 60:18
Kragujevac Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns 6:54
Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Black Hornets 18:38
Jagodina Black Hornets – Smederevo Bedemi 35:0 (služ.)
Kragujevac Wild Boars – Smederevo Bedemi 35:0 (služ.)
Kraljevo Royal Crowns – Smederevo Bedemi 35:0 (služ.)
Jagodinci brane titulu u ovoj konkurenciji, a u timu su ponovo Veljko Radisavljević, Todor Vasiljević i Dimitrije Rakić koji su prošle godine učestvovali u osvajanju trofeja. Vođa napada je bio Todor Vasiljević, a u odbrani su se istakli Veljko Radisavljević i Andrija Ilić. Doprinos su dali i Dušan Pavićević, Jovan Đorđević, Nenad Kostić i Mihajlo Stefanović.

Krune iz Kraljeva su došle u najbrojnijem sastavu i SAAF želi da pohvali ovu ekipu, Srđana Ćosića i trenere na odličnom radu u prethodnom periodu na promociji američkog fudbala. U prvom susretu su savladali vršnjake iz tima kragujevačkih Divljih Veprova rezultatom 54:6, a u drugom izgubili od domaćih Stršljenova sa 18:38. Za MVP napada Royal Crowns treneri su odabrali QB Mihaila Đokića, a za MVP odbrane Mila Vukićevića. Kao kapiteni tima na prvoj utakmici su istupili Mihailo Lukić i Vuk Čađenović, a u drugoj Andrija i Janko Šekularac, svi odabrani po zaslugama u pripremnom periodu.

Mladi Divlji veprovi dali su sve od sebe, a bolji rezultat će pokušati da ostvare na sledećem fleg turniru koji se održava za dve nedelje. Hrabro su se borili Vuk Stolović, Stevan Jeremić, Aleksandar Aleksić, Gavrilo Todosijević, Milan Šević, Strahinja Milojević, Lazar Gojković i Mihailo Ristić.