Bogat vikend na terenima širom Srbije – SAAF

922
Bogat vikend SAAF

U nedelju 21. aprila, osim derbija kola koji se igra od 12 časova u Kragujevcu, igraju se i preostale dve utakmice 3. kola Prve lige Srbije, a bogat vikend zaokružiće i odložena utakmica prvog kola Druge lige.

U 16 časova na stadionu FK Ribare domaći Black Hornets iz Jagodine dočekuju ekipu Wild Dogs iz Novog Sada. Posle uvodnog poraza protiv šampiona iz Kragujevca, Jagodinci zbog operativnih problema Inđija Indiansa nisu igrali utakmicu drugog kola. Ljubitelji fudbala u Jagodini konačno će imati priliku da gledaju svoje pulene na terenu. Njima na crtu izlazi novosadska ekipa Wild Dogs koja je posle dobre igre u prvom kolu protiv Zmajeva, ubedljivo savladana kod kuće od beogradskih Vukova. Oni planiraju povratak na pobednički kolosek protiv Stršljenova.

U isto vreme u Inđiji počinje utakmica između domaćih Indiansa i Plavih zmajeva iz Beograda. Obe ekipe nadaju se prvoj pobedi ove sezone. Indiansi će morati da obrate pažnju na QB Džordža Bouvena i RB Ivana Plevu koji su i pored poraza Zmajeva igrali izuzetno dobro. Zmajevi u prva dva kola na domaćem terenu nisu uspeli da zabeleže pobedu, pa se nadaju da će prvu pobedu ostvariti u gostima.

Osim celog 3. kola Prve lige Srbije, u nedelju od 16 časova u Zemunu se igra odložena utakmica prvog kola Druge lige Srbije između domaćih Zemun Pirates i ekipe Banat Bulls. Obe ekipe su donele zajedničku odluku o odlaganju, tako da su imale dodatnih nedelju dana da se spreme za otvaranje sezone. Samim tim, očekujemo da prikažu dobru igru u sve tri faze i odbraduju navijače koji će doći na tribine terena OŠ Sutjeska u Zemunu. Ovom utakmicom zaključuje se bogat, aprilski vikend američkog fudbala u Srbiji.