Arena liga: Tim BG univerziteta se revanširao Nišlijama

1427
Tim Univerziteta u Beogradu

Ekipa Univerziteta u Beogradu pobedila je u Nišu Imperatore 29 : 24 u 2. kolu grupe 1 Arena lige Srbije.

„Studentski“ tim se tako revanširao Nišlijama za poraz u Zemunu pre dve nedelje, u prvoj utakmici novoformirane Arena liga Srbije.

Pomoćni teren s veštačkom travom Sportskog centra „Čair“ bio je mesto na kojem se u nedelju 4. novembra odigrao vrlo zanimljiv duel, u kojem je svaka četvrtina donela novi preokret te neizvesnost do poslednje deonice.

Gosti iz Beograda su poveli u prvoj četvrtini u kojoj su se dobro pokazali i napad i odbrana univerzitetskog tima, koristivši greške svojih protivnika. Ipak, Imperatori se bude i povezuju svoje radove u drugoj deonici, kada je napad poentirao tri puta, potpuno preokrenuvši rezultat u svoju korist — od zaostatka 0 : 15, Nišlije su pred odmor otišle s prednošću 18 : 15.

Međutim, nastavak susreta protekao je ponovo u znaku beogradske ekipe, koja se sa dva pas-tačdauna iskusnih Alekse Denovića i Alekse Miškovića vratila u igru i „pobegla“ domaćinima na razliku dva poseda lopte.

U poslednjoj četvrtini, raning-bek Imperatora Desimir Đorđević je uneo nadu u potencijalni novi preokret, ali jedan tačdaun do kraja meča nije bio dovoljan za takav scenario.

KRETANJE REZULTATA:

1/4 — 0 : 15
0 : 7 — trčanje, Aleksa Mišković; PAT Mišković
0 : 9 — sejfti
0 : 15 — vraćanje fambla, Filip Stevanović; PAT neuspešan
2/4 — 18 : 0
6 : 15 — trčanje, Bojan Stefanović; PAT neuspešan
12 : 15 — trčanje, Jovica Jović; PAT neuspešan
18 : 15 — vraćanje intersepcije, Andreja Živković; PAT neuspešan
3/4 — 0 : 14
18 : 22 — pas, Aleksa Denović za Miškovića; PAT Denović
18 : 29 — pas, Mišković za Danila Matića; PAT Denović
4/4 — 6 : 0
24 : 29 — trčanje, Desimir Đorđević; PAT neuspešan