Počinje borba za Trofej „Veljka Makojevića“

1326
Photo: Pixabay

Jedanaesta sezona Juniorske lige Srbije (U19) startuje predstojećeg vikenda. Za naslov novog prvaka države i Trofej „Veljka Makojevića“ takmičiće se osam timova.

U odnosu na prošlu sezonu, ove su u konkurenciji dve ekipe manje, pa tako nećemo gledati juniore iz Sremske Mitrovice, Vršca i Kikinde, dok nakon jednogodišnje pauze svoj tim imaju Panteri iz Pančeva.

Kao i prošle godine, i ove je sistem takmičenja osmišljen tako da su ekipe podeljene u dve grupe po geografskom modelu – Sever i Jug.

Grupa SEVER Grupa JUG
Inđija Meridian Indians Jagodina Black Hornets
Novi Sad Wild Dogs Kragujevac Wild Boars
Zemun Pirate Dragons Beograd SBB Vukovi
Pančevo Panthers Požarevac Pastuvi

Prvo kolo igra se 29/30. septembra. U okviru grupe ekipe će igrati jednokružno, a nakon ligaškog dela, uslediće plej-of — najpre četvrtfinalni, a onda i polufinalni susreti, te finale.

Predviđeno je da se takmičenje u grupama okonča 20/21. oktobra, da bi od 27/28. oktobra startovao plej-of, kada se po rasporedu igraju četvrtfinalni dueli. Dva vikenda kasnije na programu su polufinala, a završni meč Juniorske lige Srbije zakazan je za 24/25. novembar.

Prema propozicijama takmičenja, pravo nastupa u Juniorskoj ligi Srbije (U19) 2018. godine imaju momci rođeni 1999, 2000, 2001. i 2002. godine, a minimalan broj igrača na rosteru je 15, koji moraju biti uneti u zapisnik i igrati na utakmici.

Utakmice u ovoj uzrasnoj kategoriji igraju se „11 na 11” prema važećim IFAF pravilima.

Detaljne odredbe propozicija i rasporeda takmičenja pročitajte na stranici: Propozicije Juniorske lige Srbije (U19) 2018 >>

Branilac titule je ekipa Black Hornets koja je u prošlogodišnjem vrlo uzbudljivom finalu pobedila Meridian Indianse sa 12 : 6.

Black Hornetsi posle četiri produžetka do šampionske titule