6. kolo PLS: GAT Dukes (NS) vs Panthers (PA)

2310

Ponovo u 6. kolu i ponovo u Novom Sadu. Posle nepunih godinu dana sastaju se novosadske Vojvode i Panteri iz Pančeva.

Još uvek se pamti neizvestan meč Pantera i Vukova od pre dve sedmice, u 5. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije. Uprkos žestokom otporu te najboljoj partiji Pančevaca u sezoni, Vukovi su odneli sa sobom tesnu pobedu 35 : 32. Nakon prilično neočekivano lošeg starta u sezoni, igra Pantera protiv Beograđana sve je iznenadila te motivisala igrače da kroz naredne mečeve dokažu da im je mesto među prvoligašima.

Još jedan „krupan zalogaj” je pred njima. Vojvode su izvesni učesnici plej-ofa te u tom smislu ne postoji pritisak, ali ono što može da nagovesti neizvestan meč jeste njihova promenljiva igra s kojom su ubeležili tri pobede i dva poraza.

Ipak, gledajući dosadašnji skor Novosađana, u kojem su dali čak 143 poena (što ih svrstava trenutno na 2. mesto po uspešnosti, odmah iza Vukova), izvesno je da Pančevci neće imati lak zadatak. Ono što Vojvodama takođe ide u prilog jeste i duga pauza, odmor i priprema za finalne mečeve u kojima mogu da obezbede što bolju poziciju pred početak plej-ofa.

Iako su prošle godine Novosađani slavili sa 27 : 0, Panteri su u tom susretu pružili snažan otpor favorizovanom domaćinu. Sve prethodno navedeno govori da ekipa iz Pančeva „ume” da igra protiv „velikih” timova, pa se i od ovog duela može očekivati čvrsta i zanimljiva igra.

Ovaj meč biće odigran na stadionu FK Kabel u Novom Sadu, u nedelju 28. maja, a kik-of je u 16.00 časova.