Druga liga Srbije 2017: Black Hornets Jagodina

2882
Miloš Stevanović (KAF Black Hornets)

Ekipa s Pomoravlja, Jagodina Black Hornets, prošle godine dokazala je svima da može da se nosi sa ekipama Druge lige Srbije. Ove godine, dokazaće da ima snagu da se izbori za elitni rang.

Pravo osveženje timu doneo je novi trener Andreja Živković koji još od avgusta 2016. intezivno radi i sa mlađim kategorijama Stršljena. On je istakao da je tim u pripremnom periodu temeljno razradio sve segmente i da sa izuzetnim samopouzdanjem iščekuju početak Druge lige Srbije.

– Spremanje seniorskog tima počelo je odmah nakon završetka Juniorske lige u novembru 2016. Pre svega smo među sobom raščistili i odredili u kom smeru želimo da se naš program kreće. Nakon toga otpočeli smo fizičke pripreme u decembru koje su kroz čitavu zimu bile održavane napolju. Sredinom januara smo počeli s primenjivanjem sistema i instaliranjem ofanzivnih i defanzivnih plejbukova – pojasnio je Živković.

Black Hornets vs Pirates (detalj 2016)

Kako bi program funkcionisao, morao je da se uvede određen sistem rada, kodeks ponašanja i, između ostalog, da se poveća svest igrača, trenera i članova uprave o obavezama koje imaju prema istom. Ovaj tim se od prošlogodišnjeg razlikuje na svim nivoima, počevši od najbanalnijih stvari poput uniformi, do veoma važnih funkcja unutar organizacije.

– Usled sprovođenja neophodnih kadrovskih promena, određen broj starijih igrača je napustio tim. Imamo dobru školu fudbala, u mlađim selekcijama brojimo sedam reprezentativaca i to pet juniorskih i dva pionirska. Pored toga što je naš juniorski tim u poslednje dve godine među četiri najbolja u državi, on je takođe i jedan od najmasovnijih. Kadeti su aktuelni viceprvaci. Pioniri su, nakon prvog osvojenog prvenstva, prethodnu sezonu završili na drugom mestu. Osnovu našeg tima svakako čine stariji i iskusniji igrači, ali naš plan je obogatiti tu osnovu svežinom omladinaca i pružiti priliku tim talentovanim igračima da se dokažu na većoj sceni. Dakle, mislimo na budućnost i ovakvim načinom rada činimo da ona bude sigurna, dok s druge strane želimo da pobeđujemo odmah i 2018. se takmičimo u elitnom rangu – naglasio je Živković, dodajući da su upravo zbog tih razloga dovedena inostrana pojačanja.

Rajan Pahos

Kako je ranije već objavljeno, u klub su došla četvorica bugarskih reprezentativaca. Pravi lider jagodinskog tima biće kvoterbek iz SAD Rajan Pahos (eng. Ryan Pahos) koji je u domovini igrao za profesionalne timove arena lige (Bloomington Edge i Marion Blue Racers).

Najnoviji član „jagodinske porodice” je Sam Ogunlana (eng. Sam Ogunlana) koji dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva. On igra na poziciji sejftija i lajnbekera, a Stršljeni su ozvaničili saradnju s njim prethodne sedmice. Do ove sezone bio je član britanskog prvoligaša East Kilbride Pirates, kao i univerzitetskog tima Heriot-Watt University.

Sem Ogunlana

Kada su u pitanju domaća pojačanja, u klub se vratio linijaš Đorđe Radović koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u niškim Imperatorima.

Trenerski kadar je u poptunosti izmenjen u odnosu na prošlu sezonu. Pored pomenutog glavnog trenera Andreje Živkovića, koji takođe obavlja dužnosti ofanzivnog koordinatora i koordinatora specijalnih timova, defanzivni koordinator biće Aleksandar Šterionov, a njima pomažu brojni pozicioni treneri poput Stefana Milutinovića i Miloša Stevanovića.

Tim je evidentno pretrpeo reorganizaciju, prošao sve faze sazrevanja i može se primetiti ogroman napredak u odnosu na onaj iz prošle sezone, kažu u Stršljenima. Desetak igrača je rešilo da se penzioniše, nekoliko talentovanih juniora zbog obaveza na fakultetu neće biti u mogućnosti da pomognu timu.

– Na nama je da nastavimo da stvaramo nove igrače i potrudimo se da klub nastavi da napreduje i ostvaruje dobre rezultate. Ovom prilikom se zahvaljujemo prijateljima iz restorana „Belički kej”, zatim privrednom društvu „Džambo” d.o.o., kao i lokalnoj samoupravi Grada Jagodine i Jagodinskom sportskom savezu – izjavio je na kraju Miloš Stanojlović, potpredsednik kluba.

Stršljeni će u 1. kolu Druge lige Srbije igrati protiv Angel Warriorsa u Čačku, a kako je ranije istaknuto, utakmica je zakazana za 2. aprila s početkom u 14.00 sati na terenu stadiona FK BIP.