Bugarski internacionalci pojačali Stršljene

3894

Aleksandar Šterionov (LB), Aleksandur Bogdanov (DT), Radoslav Tašev (WR) i Kostadin Filčev (DE) nosiće dres Black Hornetsa iz Jagodine u predstojećoj sezoni koja startuje 1/2. aprila.

Na kraju prošle sezone ekipa Sofia Bears je fantastičnu sezonu krunisala trijumfom u finalu i ponela zvanje šampiona Treće lige Srbije. Kako tim iz Sofije ove godine neće nastupati u takmičenjima pod okriljem SAAF-a, jagodinski Stršljeni su rešili da angažuju najperspektivnije igrače iz njihovih redova. Reč je o četvorici iskusnih momaka koji poslednjih godina čine osnovu svog matičnog kluba.

Aleksandar Šterionov (29 godina) ima više od osam godina iskustva igranja na poziciji lajnbekera, član je Sofia Bearsa od 2009. godine, s kojima je dva puta u Trećoj ligi Srbije završio na prvom mestu. Bio je član Royal Crownsa iz Kraljeva 2013, koji su tada igrali u prvoj ligi, a takođe je učestvovao na sva tri kampa pomenutog kluba. Poslednje tri godine je defanzivni koordinator Bearsa, a od 2017. i njihov glavni trener. Između ostalog, nosilac je Level 2 CEFL trenerske licence.

Aleksandur Bogdanov (26 godina) igra na poziciji defanzivnog tekla. Svoju karijeru je otpočeo u engleskom timu Hull Sharks, a od 2013. je član Sofia Bearsa.

Radoslav Tašev (22 godine) igra na poziciji hvatača već šest godina. On je na sprskim terenima već ostavio svoj trag, kada je prošle sezone poneo zvanje MVP finala Treće lige Srbije.

Kostadin Filčev (20 godina) je mlad, svestran i izuzetno talentovan igrač. Poseduje zavidne atletske sposobnosti, ima četiri godine iskustva igranja na poziciji defanzivnog enda.

Predvodnik bugarskih internacionalaca Aleksandar Šterionov prenosi svoje utiske i očekivanja:

– Sa Stršljenima sam se prvi put susreo 2015. godie, kada smo igrali u Trećoj ligi Srbije. Do danas, oni su jedina ekipa iz tog ranga koja nam je nanela poraz. Imaju mlad i veoma motivisan tim. Biti deo takve sredine je za nas četvoricu u najmanju ruku uzbuđujuće. Pred nama je samo jedan cilj, a to je ulazak u Prvu ligu.

Šterionov će u Stršljenima takođe obavljati dužnosti defanzivnog koordinatora.

– Čast mi je što sam u prilici da pomognem timu kao defanzivni koordinator. S obzirom na to koliko talentovanih igrača posedujemo, verujem da će ostalim ekipama biti jako tesko da postignu poene protiv nas. Ja sam defanzivni igrač s defanzivnim mentalitetom, dolazim iz tima čija su najjača oružja jaki udarci i sigurna obaranja na svakom daunu. To nameravam da nastavim u Jagodini. Disciplinovana, udaračka, energična odbrana.

O nedavnim pojačanjima, glavni trener Stršljena, Andreja Živković ima samo reči hvale.

– Iako na početku sezone nismo planirali veći broj non-home-grown igrača, iskoristili smo priliku koja nam se ukazala i ugovorili odlična pojačanja. Naš roster se sastojao isključivo od jagodinskih igrača, pa smo dolaskom ovih talentovanih i iskusnih momaka dobili takozvani depth na određenim pozicijama. Šterionov je od prvog treninga pokazao ozbiljnost, posvećenost i zavidno poznavanje igre, zbog čega mu je dodeljena funkcija defanzivnog koordinatora. Momci su doneli dodatnu dozu energije, treninzi su postali još intenzivniji, dok se ovakva atmosfera u timu ne pamti. Za sledeću nedelju je zakazan i dolazak našeg importa Rajana Pejosa, tako da mesec dana pred početak sezone imamo jasno definisan roster i još jasnije ciljeve – izjavio je Andreja Živković.

Miloš Stanojlović, potpredsednik Black Hornetsa, istakao je da se nov sistem rada i organizacije unutar kluba pokazao se jako delotvornim.

– Preko 90% ekipe je prisutno na svakom treningu. Finansijski smo se mnogo bolje samoorganizovali. Uslovi treniranja su mnogo bolji. I lokalna samouprava mnogo više prepoznaje naša zalaganja. Na dobrom smo putu da ove godine ostvarimo naše ciljeve pa se nadamo i dobrim partijama na terenu – rekao je Miloš Stanojlović.

Jagodinci će prvi meč Druge lige Srbije odigrati u Čačku protiv ekipe Angel Warriors.